Udlændinge får lettere et dansk kørekort


Udlændinge får lettere et dansk kørekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Justitsministeren vil gøre det lettere for blandt andet amerikanere at få et dansk kørekort.

Justitsminister Morten Bødskov (S) vil gøre det lettere for visse udlændinge, blandt andet amerikanere, at få ombyttet deres kørekort til et dansk kørekort.

Fredag sender han et udkast til en ændring i kørekortbekendtgørelsen til høring. Formålet med ændringen er at udvide den gruppe af lande, hvis borgere kan få ombyttet deres kørekort til et dansk.

I øjeblikket kan borgere fra de øvrige EU-lande samt en mindre gruppe lande uden videre få ombyttet kørekortet til et dansk, hvis de flytter til Danmark.

Borgere fra andre lande skal op til en kontrollerende køreprøve, hvis de vil have kørekortet ombyttet til et dansk kørekort.

Om bevæggrundene til at ændre på reglerne siger Morten Bødskov i en pressemeddelelse:

- Det er blevet opfattet som et irritationsmoment blandt mange, der kommer her til landet for at arbejde eller studere, at man så at sige skal på skolebænken igen og bestå en kontrollerende køreprøve for at kunne fortsætte med at køre bil her i landet.

- Også selv om man i årevis har kørt bil i sit hjemland uden at have haft skader eller begået færdselsforseelser, siger Morten Bødskov.

Morten Bødskov nævner borgere fra USA og Canada som eksempler på personer, som fremover lettere vil kunne få ombyttet kørekortet til et dansk.

Kravet for at få ombyttet kørekort efter de nye regler vil blive, at man har mindst to års køreerfaring, og at man kan dokumentere, at man ikke har været frakendt førerretten inden for de seneste fem år.

Hos det amerikanske handelskammer i Danmark, AmCham, hilser administrerende direktør Stephen Brugger ændringerne velkommen.

- Hvis de administrative procedurer kommer på plads, vil det være en markant forbedring for de udenlandske virksomhedsledere og eksperter, der kommer til Danmark, siger han i en pressemeddelelse.

Udlændinge får lettere et dansk kørekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce