Udlændinge betaler ufrivillig kirkeskat


Udlændinge betaler ufrivillig kirkeskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirken opkræver kirkeskat fra borgere, som hverken er medlem af folkekirken eller døbt. Især udlændinge meldes ind i folkekirken mod deres vilje.

En person, der ikke er døbt, kan ikke være medlem af folkekirken og betaler ikke kirkeskat. Sådan lyder reglerne om kirkeskat på Skats hjemmeside. Alligevel sker det, at borgere fejlagtigt opkræves kirkeskat, skriver 24timer.

Det er især folk, der er flyttet til Danmark fra udlandet, der ufrivilligt meldes ind i folkekirken, fortæller Mads Dørup, der driver hjemmesiden ingenkirkeskat.dk, som hjælper folk med at melde sig ud af folkekirken.

- Jeg får omkring fem henvendelser om måneden fra folk, der flytter hertil fra eksempelvis Norge og Sverige. De er blevet meget overraskede over, at de er blevet meldt ind, og det kommer bag på dem, at de pludselig bliver opkrævet kirkeskat, siger han.

Også Ateistisk Selskab får henvendelser fra folk, der betaler til kirken, selv om de hverken er døbt eller har meldt sig ind i folkekirken.

- Det sker så hyppigt, at det ligner en fejl i systemet, som man burde gøre noget ved, siger selskabets formand Jesper Vind.

Mens danskere skal være døbt og medlem af folkekirken for at betale kirkeskat, skal udlændinge, der flytter til Danmark, møde personligt op i Borgerservice. Her skal de udtrykkeligt spørges, om de ønsker at være medlem af folkekirken. Kun hvis man svarer ja til det spørgsmål, registreres man som kirkebetaler.

I folkeregistret erkender man, at der kan være nogle, som bliver snydt, men afviser, at der er tale om ret mange.

Udlændinge betaler ufrivillig kirkeskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce