Udflytning: Kun hver fjerde flytter med


Udflytning: Kun hver fjerde flytter med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har ikke været let at få københavnerne til at flytte til provinsen. I Landbrugsstyrelsen var det kun 30 ud af 315 medarbejdere, der ville med til Augustenborg på Als. Og i SKAT var det kun én ud af 110, der flyttede fra hovedstaden.

Opgørelse: Der har hidtil ikke været det store held med at få københavnerne til at flytte med deres job til provinsen.

Ifølge den seneste opgørelse fra Finansministeriet, så er der sammenlagt flyttet 2546 statslige job til provinsen. Kun 23 procent - svarende til 606 - af jobbene er besat af ansatte, der er flyttet med eller pendler. Resten er besat af personer rekrutteret i provinsen.

Nu har det så heller aldrig været meningen, at alle skulle flytte med til Fyn eller Jylland. Som innovationsminister Sophie Løhde tidligere har sagt har i avisen Danmark, så er det "ikke mennesker, men arbejdspladser", der skal flyttes.

Helt problemfrit har det ikke været, at så mange erfarne medarbejdere er blevet tilbage i København. Da Landbrugsstyrelsen flyttede 315 arbejdspladser til Augustenborg ville kun 30 medarbejdere med. Det betød forsinkelser i papirarbejdet på op til halvandet år i forhold til eksempelvis arealtilskud til økologiske landmænd.

Rigsrevisionen har da også påpeget, at Landbrugsstyrelsen er blevet presset voldsomt af flytningen. I august skrev Rigsrevisionen om forholdene på de indre linjer i Landsbrugsstyrelsen:

"Ingen af cheferne og kun få medarbejdere er flyttet med deres opgaver, hvilket har medført et væsentligt kompetencetab. De enheder i styrelsen, der ikke skulle flytte, har skullet yde støtte til de nye enheder, hvilket har betyder, at de enheder også har været påvirket".

Billedet er nogenlunde det samme i eksempelvis Forsvarets Personalestyrelse, der flyttede 32 arbejdspladser til Hjørring - ingen ansatte flyttede med. Styrelsen for Patientsikkerhed flyttede 78 stillinger til Aalborg - fem ansatte flyttede med. Nævnenes Hus flyttede under Erhvervsministeriet flyttede 164 arbejdspladser til Viborg - kun 18 ansatte flyttede med. Og ud af de 110 arbejdspladser, som SKAT har flyttet er kun én ansat fulgt med.

De mange ledige jobs er til gengæld gået til kvalificeret arbejdskraft i provinsen. Da Spillemyndigheden meldte flytningen fra København til Odense ud i 2015, meldte der sig omgående en lang række ansøgere fra Fyn, som var parate til at pendle til København indtil Spillemyndigheden flyttede til Odense. På den måde nåede de at få erfaringen med arbejdspladsen, inden den flyttede. Kun to af de 60, der oprindeligt var ansat i Spillemyndigheden flyttede med.

Den samlede udgift til udflytningen af de statslige arbejdspladser ventes at blive 910 millioner kroner.

Udflytning: Kun hver fjerde flytter med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce