På onsdag fremlægger regeringen sin plan for udflytning af statslige arbejdspladser.Lars Christian Lilleholt gik så langt som til at sige, han ikke håber, der bliver grund til skuffelse på Fyn.

Avisen Danmark afslørede mandag, at der er uddannelser i spil, når regeringen denne gang fremlægger en plan for udflytning af statslige arbejdspladser.

De tre fynske politikere, Merete Riisager (LA), Lars Christian Lilleholt (V) og Mai Mercado (K), havde mandag eftermiddag i Café Stiften ikke noget bud på, om det handler om uddannelser på Fyn.

Til ordstyrer, Peter Hagmunds direkte spørgsmål om, hvorvidt Odense ville miste nogle af de mange uddannelsespladser, byen er vokset med de senere år, var der derfor ingen afklaring.

- Det er umuligt at sige noget om det. Men jeg håber ikke, vi bliver skuffede på Fyn, og vi forsømmer ingen chancer for at pege på Fyn, forsikrede Lars Christian Lilleholt.

Udflytning af statslige arbejdspladser var på dagsordenen den første del af mødet med de tre ministre, men trods flere forsøg på at få løftet en flig af sløret for regeringens plan, var det trægt med informationer, der kunne pege i en eller anden retning.

Merete Riisager pegede til gengæld på, hvad hun ser som afgørende for, at en udflytning er realistisk.

- Vi skal kun flytte noget derhen, hvor der er mulighed for synergi, hvor der er et fagligt grundlag og en fornuftig økonomi i det, sagde hun.

- Kald mig bare sognerådspolitiker, men jeg peger altid på Fyn. Der er ind imellem en Københavner-tilgang til det på Christiansborg, men vi kan godt skabe gode faglige miljøer uden for København, supplerede Mai Mercado.

Der er endnu ikke sat klokkeslæt på regeringens afsløring af planen på onsdag.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Live: Tre fynske ministre i Café Stiften

Live: Tre fynske ministre i Café Stiften

Åbenhjertige ministre i Café Stiften: Hårde dage i den blå familie

Åbenhjertige ministre i Café Stiften: Hårde dage i den blå familie

Der har været en del virak i politik

Der har været en del virak i politik