Nikolaj Skadborg, uddannet under Thomas Pasfall på Munkebo Kro, dyster tirsdag om at blive Årets Kok 2017

Nikolaj Skadborg voksede op hos sine bedsteforældre i Rudkøbing på Langeland. Som 21-årig fandt han ud af, at han ville være kok og har ikke set tilbage siden. På tirsdag stiller han op i konkurrencen om at blive Årets Kok 2017, og Nikolaj Skadborg stiller op for at vinde.

- Årets Kok er den titel, som alle gerne vil have. Det er et godt springbræt. Nærmest alle tidligere vindere har været sikret en god karriere. Det er i sig selv en ret god motivation for at vinde, siger han.

Årets Kok 2017 afvikles samtidig med den nye fagmesse Madværkstedet på Lokomotivværkstedet i København den 21. og 22. marts. Selve kokkekonkurrencen afholdes på Hotel- og Restaurantskolen i Valby i København.

Nikolaj Skadborg skal dyste mod ni andre kokke, men det med at lave mad under konkurrencepres er ikke nyt for en 29-årig kok. Han har været en del af Det Danske Kokkelandshold i 4 år og har repræsenteret holdet ved både OL og VM.

- Det er super spændende at være med til de der internationale kokkekonkurrencer, fordi de er så store og så omfattende. Det var ret vildt, da vi fik en delt tredjeplads ved OL sidste år, fordi ingen havde regnet med det, siger Nikolaj Skadborg, der er uddannet under Thomas Pasfall på Munkebo Kro.

- Det var et køkken på højt niveau. Kravene var høje, og man skulle præstere lige fra starten, og man fik meget ansvar. Det var en turbulent tid som ny kok, og det var hårdt, men jeg lærte også rigtig meget.

I dag er Nikolaj Skadborg ansat hos Restaurant Sletten i Humlebæk.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.