Udbudskiks: Regionen dropper fejlramt it-system


Udbudskiks: Regionen dropper fejlramt it-system

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KMD og Region Syddanmark er blevet enige om at ophæve kontrakten på det fejlramte løn- og vagtplansystem. Det lykkedes ikke at rette en række fejl og mangler efter 40 dages prøvetid.

Det er ikke gået bedre, siden avisen i november kunne fortælle, hvordan Region Syddanmark havde fundet over 100 fejl i nyt løn- og vagtplansystem, som leverandøren, KMD havde leveret.

It-giganten fik en ny prøveperiode på 40 dage til at rette de mange fejl og mangler, men nu er parterne blevet enige om at ophæve kontrakten.

Ifølge regionsdirektør Jane Kraglund har man aftalt at gå hver til sit, uden at der er penge imellem partnerne. Der vil hverken være nogen betaling eller bodsbetaling.

- Systemet har aldrig været implementeret, og vi har aldrig betalt noget til KMD, siger hun.

Til gengæld har regionen tidligere oplyst, at man har haft implementeringsudgifter for fire-fem milioner kroner. Dertil kommer, at de penge, man brugte på det første udbud, er tabt, og at der nu skal afholdes et nyt udbud.

Jane Kraglund mener dog, at regionen kan genbruge en del erfaringer fra det første udbud og på den måde gøre processen lettere.

Indtil et nyt udbud er gennemført, kører regionen videre med den nuværende leverandør, Silkeborg Data. I det første udbud var de eneste tilbudsgivere netop EG Silkeborg Data og KMD, men Jane Kraglund vil ikke spekulere i, om regionen derfor kommer til at stå tilbage med kun EG Silkeborg Data som tilbudsgiver i det nye udbud.

- Markedet er ikke så stort, det har du ret i, men nu må vi se, hvad der kommer.

Med ophævelsen af kontrakten opnår Region Syddanmark måske ikke den årlige millionbesparelse, man ellers havde udsigt til, da KMD-systemet skulle erstatte det eksisterende system.

I den første prøveperiode med systemet testede regionen cirka 300 ud af de 600 krav og fandt over 100 fejl og mangler på tværs af systemet.

Udbudskiks: Regionen dropper fejlramt it-system

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce