Ud med de dovne


Ud med de dovne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SDU renser ud i antallet af inaktive humaniorastuderende

Det er slut med at være indskrevet på Det Humanistiske Fakultet på Syddansk Universitet og bare ligge derhjemme på sofaen.

Ledelsen vil rydde op i antallet af inaktive studerende, så der kommer et mere sandfærdigt billede af, hvor mange humaniorastuderende, der gennemfører uddannelsen.

Derved vil fakultetet få forbedret sin overordnede gennemførelsesprocent .

- Med dette tiltag vil man få mere realistiske tal på, hvor mange studerende Institut for Humaniora reelt har, og vi vil bedre kunne leve op til de politiske krav om, at de studerende skal have så god en uddannelse som muligt, siger dekan på Det Humanistiske Fakultet, Flemming G. Andersen.

522 opkald

Fakultetet anslår, at 10 procent af de studerende vil blive udskrevet som følge af denne ordning.

Det svarer til, at i alt 522 studerende kan forvente et opkald i løbet af de næste måneder.

- Har folk studeret i to år uden at gøre væsen af sig, vil vi kontakte dem og spørge, om de er i gang med uddannelsen, eller om de i realiteten er droppet ud. Kan de ikke bevise, at de har været studieaktive i løbet af de to år, vil de blive udskrevet fra juletid, siger Flemming G. Andersen.

SU som fortjent?

Der er en risiko for, at en del inaktive studerende har hævet deres SU uden reelt set at have lavet noget for den. Men Flemming G. Andersen tror ikke problemet er særligt stort:

- Man kan ikke sige, at 10 procent af de humaniorastuderende har modtaget SU uden at arbejde for den, da det er muligt at være indskrevet på universitetet uden at få SU. Flertallet af de inaktive, er mellem 27-37 år, så de har sandsynligvis bare fået andet arbejde, siger han.

Evighedsstudenter

Med det nye tiltag på Det Humanistiske Fakultet kan det være, at betegnelsen "evighedsstudenter" forsvinder fra SDU's korridorer sammen med de inaktive humanister .

- Man kan godt sige, at begrebet evighedsstudenter bliver udryddet, hvis evighed betyder, at folk intet laver, siger Flemming G. Andersen.

Ud med de dovne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce