USA beder SAS opgradere sikkerhed

Amerikanske myndigheder har bedt SAS og andre flyselskaber om at opgradere sikkerhed på flyvninger til USA.
Foto: colourbox

USA beder SAS opgradere sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanske myndigheder har bedt SAS og andre flyselskaber om at opgradere sikkerhed på flyvninger til USA. SAS afventer dog udmelding fra danske myndigheder.

De amerikanske myndigheder har bedt samtlige lufthavnsselskaber med ruter til USA om at skærpe sikkerheden. Et af dem er luftfartsselskabet SAS, men her afventer man en melding fra de danske myndigheder, fortæller kommunikationschef Mikkel Thrane.

- Vi har fået en henvendelse fra amerikanerne, men indtil videre gør vi ikke yderligere ved vores procedurer.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) oplyser, at man følger sagen fra Detroit tæt og løbende overvejer, om sikkerheden i fly og lufthavne skal skærpes. PET og Statens Lufthavnsvæsen har været i kontakt flere gange i løbet af lørdagen, og Statens Lufthavnsvæsen er klar til at optrappe sikkerheden med øjeblikket varsel, siger kommunikationschef Thorbjørn Ancker.

Men ifølge Statens Lufthavnsvæsen har PET vurderet, at sikkerheden i Danmark er tilstrækkelig.

- Vi har i forvejen et meget højt sikkerhedsniveau, men hvis politiet vurderer, at det skal skærpes yderligere, er vi klar.

Næste flyafgang fra Danmark til USA er søndag klokken 09.00, hvor Continental Airlines flyver til Newark lufthavn ved New York. Klokken 12.15 samme dag flyver SAS næste gang. Det er til Washington.

USA beder SAS opgradere sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce