USA afslører PET's terrormistanke


USA afslører PET's terrormistanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge amerikansk rapport mistænker PET to udlændinge på tålt ophold i Danmark for at sende selvmordsbombere til Irak.

Politiets Efterretningstjeneste mistænker to nordirakere på tålt ophold i Danmark for at have medvirket til at sende selvmordsbombere fra Mellemøsten og Europa til Irak. Det skriver Politiken.

PET's mistanke er beskrevet i en helt ny statusrapport fra det amerikanske udenrigsministerium om terrorbekæmpelse og er bemærkelsesværdig: Amerikanerne afslører dermed oplysninger, som PET i flere år har holdt skjult for de to udlændinge og deres advokater samt for Københavns Byret og Østre Landsret, for Folketinget og for offentligheden i øvrigt.

Den amerikanske rapport, som udpeger Danmark som et af de mest terrortruede lande, indeholder et længere afsnit om terror i Danmark med PET som kilde. I afsnittet omtales blandt andet sagerne mod de to nordirakere. Og her skriver amerikanerne, at de er "suspected of facilitating foreign fighters into Iraq", altså mistænkt for at sende selvmordsbombere til Irak.

PET har i egne årsberetninger konstateret, at personer i Danmark medvirker til at sende hellige krigere ind i Irak for at udøve terror mod blandt andet de amerikanske tropper. Så sent som i sidste uge sagde PET-chef Jakob Scharf på en konference i København, at "der er personer og netværk i Danmark, der medvirker til at finansiere og yde logistisk støtte til terrorgrupper i udlandet".

PET har ikke officielt vedstået at have afsløret personer, der står for terrorrekruttering. Men ifølge amerikanerne mener PET altså, at de to nordirakere er en del af et sådant netværk.

Trods lækken i den amerikanske rapport er PET fortsat tavs. Jakob Scharf, skriver i en mail til Politiken, at han "af principielle grunde ikke kan kommentere oplysninger, der vedrører konkrete sager".

Politiken har talt med begge nordirakere, som afviser beskyldningerne mod dem og siger, at "hvis PET mener, at vi har gjort den slags ting, så må PET lægge beviser frem".

Henrik Stagetorn, der er advokat for den ene iraker, siger, at det er "problematisk", at PET's mistanke mod hans klient kommer frem "på den måde".

USA afslører PET's terrormistanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce