Tyskland trak stikket ud


Tyskland trak stikket ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyskland blokerede til det sidste for en effektiv liberalisering af Europas elmarked på EU-møde. Aftale eller ej, dansk vindkrafteksport er i knibe.

Danmark fremstod som taberen efter et EU-energiministermøde i dag, hvor det mislykkedes at skabe gennemskuelige og håndfaste regler for eksport af dansk vindkraft via Tyskland.

En sammenhængende aftale glippede ud på aftenen, og i praksis sår en række undtagelser og forbehold i forhandlingsdokumenterne tvivl om nytten af de milliardinvesteringer, som Danmark i de kommende år laver i vedvarende energi.

Dermed ser en tyskanført gruppe af lande ud til at være løbet fra et topmødeløfte fra marts 2007 om at skabe såkaldt effektiv unbundling, og den tyske netoperatør EON Netz kan fortsætte med at trække stikket ud på dansk eleksport til det energihungrende Centraleuropa.

Forbindelsen er lukket omkring halvdelen af tiden, og derfor vil man ifølge eksperter komme til at se danske vindmøller stå stille, selvom det blæser.

Klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) sagde i en umiddelbar kommentar, at det i løbet af dagen dog var lykkedes at skabe forskellige forbedringer set med danske øjne.

Tyskland trak stikket ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce