Regeringen vil forlænge sæson for udlejning af sommerhuse

Tyske nummerplader præger bilerne i indkørslen til en række fynske sommerhuse i disse uger, og udlejningsbureauet Feriepartner Fyn efterlyser lempeligere regler for, hvor mange uger sommerhusene må udlejes.

- Vi kunne sagtens øge udlejningen uden for sommersæsonen, hvis reglerne tillod det. Blandt andet er der stor efterspørgsel fra tyskere, siger Torben Jersild, der er direktør i udlejningsbureauet, der har 568 fynske sommerhuse på markedet.

Han er derfor tilfreds med, at Venstre-regeringen vil give frit slag for udlejning af sommerhuse fra 1. marts til 1. november. Det er to måneder mere end i dag. Målet er at skabe øget liv til de trængte udkantsområder.

Landdistriktsforsker Jørgen Møller vil ikke afvise, at det kan have en vis effekt.

- Men det er for meget en trossag. Jeg savner beregninger, siger han.

Han peger på, at årsagen til de nuværende begrænsninger for brug af sommerhuse er, at naturen har behov for ro efter slid i sommermånederne.

Erik Jakobsen ejer to sommerhuse i Tørresø på Nordfyn. Det ene i første række mod vandet.

- Hvis det var lovligt, kunne jeg udleje det til tyskere næsten hele året, siger han.

  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.