Tyske læger skal fjerne strejkepukkel


Tyske læger skal fjerne strejkepukkel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Syddanmark på vej med fremstød, der skal lokke tyske læger og sygeplejersker til Danmark.

Det bliver i vid udstrækning tyske læger og tyske sygeplejersker, der fra efteråret og lang tid frem skal behandle fynske og sydjyske patienter med dårligt knæ eller hofte.

Region Syddanmark overvejer i disse dage en række tiltag, der skal "lokke" læger og sygeplejersker fra Tyskland til til Danmark for at arbejde på ét af regionens sygehuse.

- Vi udvider "jagten" og gør den mere systematisk. Vi skal finde den rigtige metode, for der er blandt andet logistik at tage hensyn til. Det skal være let at komme til ansættelsessamtale, siger regionens sundhedsdirektør, Jens Elkjær.

Da de opsøgende initiativer endnu ikke er ført ud i livet, vil det i bedste fald vare adskillige måneder, før staben på fynske og sydjyske sygehuse bliver suppleret med tyske læger og sygeplejersker.

Tysk overkapacitet

Det er konflikten på sundhedsområdet, der får regionen til at rette blikket mod syd. Det vil anslået vare et år at indhente efterslæbet af over 60.000 aflyste operationer - også selv om regionen så vidt muligt vil overholde behandlingsgarantien på en måned ved at henvise til privathospitaler.

- Problemet er mangel på personale. De læger og sygeplejersker, der skal behandle patienterne på et privathospital, vil komme fra de offentlige sygehuse, hvor der så bliver flere stillinger, der ikke kan besættes, siger Jens Elkjær.

I modsætning til i Danmark er der ledige læger og sygeplejersker i Tyskland, og derfor finder formand for regionens sundhedsudvalg, Poul-Erik Svendsen (S), det naturligt at annoncere efter tyske medarbejdere.

- Jeg har det ikke så godt med at fiske efter læger i Indien og Polen, men i Tyskland er der en overkapacitet, og samtidig ved vi, at der herhjemme vil være lægemangel de næste 10-12 år, siger Poul-Erik Svendsen.

Region Syddanmark har ikke et præcist bud på, inden for hvilke områder operationspuklen vil være størst, men meget tyder på, at patienter, der er skrevet op til en knæ- eller en hofteoperation, må være ekstra tålmodige.

Bekymret ledelse

- Hofte- og knæoperationer tager det lang tid at få bund i. Her er vi to måneder bagud, og da der er tale om behandlingsforløb over flere dage, er de ikke så lige til at placere på privathospitaler. Det er nemmere med mindre dagoperationer, siger direktør Judith Mølgaard, Odense Universitetshospital.

Formand for sygeplejerskerne i Region Syddanmark, Anni Pilgaard, har ingen problemer med, at tyske kolleger bidrager til at fjerne operationspuklen efter konflikten.

- De skal være velkomne - vel at mærke, hvis de arbejder på vores overenskomst, siger Anni Pilgaard.

Jens Elkjær frygter, at de offentlige sygehuse trods udsigten til nye medarbejdere fra Tyskland vil mærke efterveer af konflikten i meget lang tid.

- Vi lægger os ikke fladt ned, men jeg er bekymret. I takt med, at privathospitalerne får flere kunder, vil de ansætte flere, og det bliver vores folk, som ikke kun tilbydes højere løn, men også kan se frem til kun at arbejde om dagen, siger Jens Elkjær.

Tyske læger skal fjerne strejkepukkel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce