Tyske klimaaktivister dømt for politivold


Tyske klimaaktivister dømt for politivold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To tyske klimaaktivister er blevet dømt for at sparke og spytte mod politiet under COP 15-optøjerne. Deres forsvarere er tilfredse med milde klimadomme.

At sparke en politibetjent giver 30 dages betinget fængsel, mens det koster 14 dage i fængsel at spytte ham i hovedet. Sådan lyder afgørelserne fra Københavns Byret onsdag, hvor to tyske demonstranter på 36 og 22 år blev dømt for uroligheder under klimatopmødet i december.

Den 36-årige mand var tiltalt for at have sparket to betjente på benene i en af de busser, der transporterede anholdte demonstranter til klimafængslet i Valby, mens den 22-årige angiveligt havde spyttet vand i hovedet på to betjente i klimafængslet.

Den 36-årige nægtede sig skyldig, og den 22-årige afviste at have spyttet på politibetjentene med vilje. Han hævdede, at det gjorde ondt at drikke vandet, fordi han havde tåregas i munden.

Anklagemyndigheden gik efter ubetinget fængsel og udvisning til begge, men retten afgjorde, at straffene skulle være mildere og fandt desuden kun den 36-årige skyldig i at have sparket den ene af de to politibetjente.

Selv om den 22-åriges dom ikke er betinget, slipper han for fængsel, da han allerede har siddet varetægtsfængslet i seks dage i forbindelse med klimatopmødet. Hans forsvarer John Petersen gjorde det da også klart, at han ikke mente, hans klient havde begået en særligt voldsom forbrydelse.

- Denne her sag er så bagatelagtig, at den bør afgøres med en bøde, sagde han i retten.

Den ældste klimademonstrants forsvarer, Åge Lasenius Kramp, der har været involveret i flere sager fra klimatopmødet, var tilfreds med straffen. Den er ifølge advokaten mildere end tidligere sager om vold mod politiet.

- Det har generelt været kendetegnende for sager fra klimatopmødet, at man ikke har forsøgt at overdramatisere, sagde han efter retsmødet.

Begge klimademonstranter vil nu overveje, om de vil anke dommene til landsretten.

Tyske klimaaktivister dømt for politivold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce