Tvunget til ambulanceskift: Regioner tager regelopgør


Tvunget til ambulanceskift: Regioner tager regelopgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Patientens tarv skal komme først, når ambulancer fra Region Sjælland og Region Hovedstaden krydser grænser.

Grænsen mellem Region Sjælland og Region Hovedstaden skal ikke afgøre, hvilke ambulancer, der må undsætte akutpatienter.

Det slår regionsrådsformand for hovedstaden, Vibeke Storm Rasmussen (S), fast.

- Jeg troede faktisk, at vi allerede havde en aftale med Region Sjælland om altid at køre til det nærmeste hospital, så det vil jeg lige tjekke op på, siger hun til Ritzau.

En historie i Ekstra Bladet, fortæller om den 69-årige Kaj Flindt, som måtte flyttes i bevidstløs tilstand fra en ambulance fra Region Hovedstaden over i en ambulance fra Region Sjælland.

Årsagen var, at Kaj Flindt lå 50 meter inde i Region Sjælland ved Roskilde efter et cykelstyrt under en træningstur i april. Derfor måtte ambulancen fra Region Sjælland nødvendigvis tage sig af ham.

Den beslutning, får kritik af Kaj Flindt, fordi han endte på Køge Sygehus, 39 kilometer fra skadestedet og 15 kilometer længere væk end Herlev Hospital, hvor den første ambulance ville have fragtet ham hen.

Og sådan skal det heller ikke være, mener Vibeke Storm Rasmussen.

- Det er jo kun naturligt, at vi skal sikre, at patienterne kommer hurtigt frem, siger hun.

Region Sjællands regionsrådsformand stoler på, at ambulancefolkene er i stand til at træffe dem mest forsvarlige beslutning.

- Vi må stole på, at de folk, der er på stedet træffer den fornuftigste beslutning, siger regionsrådsformand fra Region Sjælland, Steen Bach Nielsen (S), til Ritzau.

Vibeke Storm Rasmussen kan ikke give en forklaring på, hvorfor ambulancefolkene i Kaj Flindts tilfælde valgt at handle, som de gjorde.

- Der sker så meget hele tiden, så aftalen mellem Sjælland og Hovedstaden kan godt være forsvundet eller skrevet ud, indrømmer hun.

- Men der er ingen tvivl om, at hvis vi ikke har sådan en aftale, så skal vi have en, slår hun fast.

Efter weekenden tager Vibeke Storm Rasmussen fat på at få afklaret, hvor aftalen mellem de to regioner er blevet af, så akutpatienter på Sjælland atter kan sikres den hurtigste og nærmeste behandling.

Tvunget til ambulanceskift: Regioner tager regelopgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce