Tvivlsom turisteffekt af topmøde


Tvivlsom turisteffekt af topmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De mange delegerede til klimatopmødet gav stor omsætning, men en langsigtet effekt på turismen er tvivlsom.

Det er mere end tvivlsomt, om klimatopmødet vil skabe en grøn og bæredygtig turisme til København. Turistorganisationer og Udenrigsministeriet har ellers fortalt, hvor stor en brandingværdig topmødet ville have for Danmark, men professor i turisme, institutleder Henrik Halkier fra Aalborg Universitet siger, at det ikke er belæg for at tro, at klimatopmødet vil gøre en stor forskel.

- København bliver associeret med det grønne og det bæredygtige. Man kan ikke afvise en effekt, men hvor stor den er, kan man ikke sige. Andre af den type begivenheder som OL og kulturbyer viser, det er en effekt, men den er ikke vild og voldsom, siger professoren.

Han advarer også med at lægge for meget i de regnestykker, der når frem til svimlende millionbeløb i brandingværdi som følge af topmødet.

- De tal, man ofte hører, kommer af, at man tæller omtale op i spaltemillimeter og regner om til annoncer. Så får man de der sindssyge tal, men der er aldrig nogen, der vil købe annoncer for så mange penge. Det er ikke nogen turistorganisation, der kunne finde på at brænde 200 millioner kroner af på annoncer på en måned, siger Henrik Halkier.

Derimod siger han, at det er sikkert, der er en effekt fra de mennesker, der har været i København.

- Det er oplagt, at selve afholdelsen af topmødet generer en stor omsætning inden for overnatning, catering og transport. Det yder et voldsomt bidrag til Københavns forretningsturisme i 2009. Man ved også, at det giver noget ferieturisme på et senere tidspunkt fra dem, der har deltager i mødet. København bliver sat på det mentale landkort, og kan blive et rejsemål senere, siger Henrik Halkier.

Wonderful Copenhagen har opgjort den direkte omsætning på klimatopmødet til 320 millioner kroner.

Topmødet har kostet de danske skatteydere 1,3 milliarder kroner.

Tvivlsom turisteffekt af topmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce