Tvivl om terrormål


Tvivl om terrormål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tredje danske sag om planlægning af terror gik igang mandag. Men det umuligt at sige, hvad målet skulle være, og de tiltalte nægter sig da også skyldige.

Danmark eller Pakistan? Spørgsmålet om hvor et kommende terrorangreb skulle finde sted, er reelt umuligt at besvare efter førstedagen i den såkaldte terrorsag fra Glasvej.

De to tiltalte blev ikke selv afhørt, da den stærkt bevogtede retssag mandag gik i gang ved Retten i Glostrup. Men det kom alligevel frem, at de nægter sig skyldige, og at deres produktion af fattigmandssprængstoffet TATP kun var til sjov, som et forsøg på at fremstille deres eget fyrværkeri.

Flere oplysningerne peger i vidt forskellig retning, hvis man prøver at identificere et eventuelt bombemål. På den ene side søgte den ene mistænkte på internettet oplysninger om fjernstyrede modelfly og biler og snakkede om, at modelbilen kunne bære en bombe på 10-20 kilo. På den anden side fandt efterretningstjenesten under en hemmelig ransagning en skitse bag på en kuvert, der med lidt god vilje godt kunne ligne en bus eller en togvogn og effekten af trykbølger fra en bombe.

Og endelig var den ene mistænkte flere gange i kontakt med en mand, der blev instrueret i at rejse til Pakistan og give sig ud for at være turist. Han blev blandt andet forsynet med oplysninger om Danmarks ambassade.

Derfor taler anklageskriftet da også kun om, at de to mistænkte har planlagt et terrorangreb "et ikke nærmere bestemt sted i Danmark eller udlandet".

Tvivl om terrormål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce