Tvinds økonomi lammet


Tvinds økonomi lammet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INDGREB: Tvinds tre store millionfonde har fået forbud mod at disponere frit

Tvinds økonomi er blevet ramt lige midt i hjertekulen. I går forbød Erhvervs- og Selskabsstyrelsen med øjeblikkelig virkning større økonomiske dispositioner i Tvinds tre centrale danske fonde - handlefriheden for fondenes bestyrelser blev omgående indskrænket til et minimum.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har mistanke om, at der er sket overtrædelser af fondslovgivningen eller anden lovgivning i de tre store erhvervsdrivende fonde, Fælleseje, Estate og Thomas Brocklebank.

Styrelsen har mistanke om, at de tre fonde reelt styres af Tvind-koncernens øverste leder, Mogens Amdi Petersen, og hans samlever Kirsten Larsen og ikke af deres bestyrelser - præcis ligesom i sagen om den humanitære fonds 75 millioner kroner, som politiet stadig efterforsker.

Computer-dokumenter

Det er dokumenter, som politiet i denne efterforskning har hevet ud af beslaglagte Tvind-computere, der har ført Erhvervs- og Selskabsstyrelsen på sporet af ulovligheder i de tre fonde.

De tre fondes formand, Tvind-talsmand Poul Jørgensen, fik meddelelsen om Erhvervs- og Selskabsstyrelsens beslutning overbragt i går. Han fik samtidig en frist på en uge til at svare på henvendelsen, hvori Erhvervs- og Selskabsstyrelsen lægger op til i næste uge at igangsætte en advokatundersøgelse af de tre fonde. En dybtgående undersøgelse, der skal være afsluttet senest ved udgangen af i år.

I al den tid, vil fondenes bestyrelse fortsat reelt have forbud mod at disponere over fondene - der meget lavt sat, det vil sige ifølge deres egne regnskaber - har aktiver for 300 millioner kroner. Fra anden side har det været anslået, at de har værdier for mindst 500 millioner kroner. Næsten alle Tvinds ejendomme, skibe, biler og udstyr i Danmark ejes af de tre fonde.

Beslutning i næste uge

Kontorchef i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, Jens Bødtcher-Hansen, bekræfter over for Stiftstidende, at styrelsen har sendt breve til de tre fondes bestyrelser.

- Det har vi gjort som led i en partshøring. Vi træffer først beslutning i næste uge, om hvad der skal ske, siger han.

Bekræftes styrelsens mistanke af en advokatundersøgelse, kan det føre til en politianmeldelse og nye sigtelser mod Tvind-lederne. Fondenes bestyrelser risikerer også at blive tvangsafsat og erstattet af folk, der intet har med koncernen at gøre.

Tvind siger intet

Fondenes bestyrelsesformand, Poul Jørgensen, ønsker ikke at udtale sig til Stiftstidende.

- Jeg har sagt til dig, at jeg ikke vil tale med dig. Det gælder i alle forhold, lige meget hvad du spørger om. Det skyldes en ting, som du godt må citere mig for. Din gengivelse i din avis af, hvad jeg siger, er utroværdig.Jeg lægger røret på. Farvel, sagde Poul Jørgensen i går aftes.

Tvinds økonomi lammet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce