Eftersøgningen efter Tvinds stifter, Mogens Amdi Petersen, optrappes efter pågribelse af Tvinds regnskabschef i London-lufthavn.
Efter tre års forgæves forsøg på at finde fem forsvundne Tvind-ledere er det ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten lykkedes for dansk politi at få tilbageholdt den mangeårige regnskabschef, Marlene Gunst, i Heathrow-lufthavnen i London.

Det danske politi fik et tip fra de mexicanske myndigheder om, at Marlene Gunst sad i et fly fra Mexico By til London, hvor hun skulle mellemlande.

Da Marlene Gunst gik igennem trafikkontrol blev hun tilbageholdt af britisk politi, indtil en telefax fra dansk politi var nået frem. Hun fik herefter at vide, at hun skulle møde op til en ankesag ved Vestre Landsret. Stærkt oprevet fik Marlene Gunst herefter lov til at rejse videre.

Tvinds stifter, Mogens Amdi Petersen, Marlene Gunst og flere andre medlemmer af Tvinds lærergruppe blev i 2006 frifundet i en sag om Tvinds humanitære fond. Da anklagemyndigheden besluttede at anke sagen, var Tvind-folkene over alle bjerge. Politiet formoder, at de opholder sig i Tvinds nye, internationale hovedsæde, TG Pacifigo, i Mexico.

Statsadvokat Kirsten Dyrman fra statsadvokaturen i Nord- og Østjylland har bedt Udenrigs- og Justitsministeriet om at kontakte de mexicanske myndigheder for at optrappe eftersøgningen af de øvrige tiltalte, skriver Jyllands-Posten.

Mere om emnet

Se alle

Tvindfolk kan ikke gemme sig

Tvind-folk efterlyst over hele verden

Tvind-folk efterlyst over hele verden

Anke forkyndt for tidligere Tvind-talsmand