Tvind får bistand fra USA


Tvind får bistand fra USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tvind-koncernen har siden 2004 modtaget op mod en halv milliard kroner i bistand fra det amerikanske landbrugsministerium.

Tvind-koncernens voksende aktiviteter i Afrika betales i vidt omfang af regeringer i den vestlige verden med USA som hovedsponsor.

Det amerikanske landbrugsministerium, Usda, har siden 2004 støttet koncernens projekter i Afrika med omkring en halv milliard kroner. Det fremgår af dokumenter fra Usda, som Morgenavisen Jyllands-Posten har gennemgået.

Ifølge avisen bebuder Usda's ansvarlige afdelingschef, Judith A. Philips, at ministeriet i 2010 for første gang vil udsætte Tvind-koncernens aktiviteter for en grundig rutinemæssig undersøgelse.

Et af Tvinds problemer kan blive, at den amerikanske regering har givet de mange penge til en velgørende organisation, det Tvind-kontrollerede Planet Aid Inc., der indsamler brugt tøj i USA.

Planet Aid skal være så tæt forbundet med Tvinds kommercielle forretninger, at overskud fra det velgørende bistandsarbejde ender i hemmelige skattelyfonde, der kontrolleres af Tvinds ledelse som gennem to år har gemt sig dansk politi.

En tidligere centralt placeret medarbejder i Tvind-koncernens administration, har overfor Jyllands-Posten bekræftet, at store summer fra blandt andet tøjindsamlingerne kanaliseres til hemmelige Tvind-fonde, som blandt andet skal sikre Tvinds ledelse økonomisk resten af livet.

Tvind får bistand fra USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce