Tusindvis af udlændinge til Fyn: Fem verdensmesterskaber på en uge skal løfte Fyn

Tre mand fra Bogh Skilte monterer plade på en stor portal i Kongens Have, som gøres klar til åbningen af det femdobbelte VM, der vil sætte sit præg på især Odense, Middelfart og Svendborg den næste uges tid. Foto: Michael Bager

Tusindvis af udlændinge til Fyn: Fem verdensmesterskaber på en uge skal løfte Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag lyder startskuddet til fem verdensmesterskaber på Fyn - Multisport World Championships. Det er den største internationale sportsevent på øen nogensinde. Fyns profil styrkes rundt om i verden, når flere tusinde udøvere og tilskuere indtager Fyn den næste uges tid, vurderer arrangørerne.

Over den næste uges tid vil tre fynske byer få besøg af atleter fra hele verden, når Odense, Svendborg og Middelfart er vært for sportseventen Fynske Bank Multisport World Championships Festival. Også områder i Nordfyns Kommune bliver berørt.

Der skal kåres verdensmestre i de fem discipliner duatlon, aquatlon, aquabike, cross triatlon og langdistance-triatlon under det internationale forbund ITU, og flere end 3200 deltagere fra 45 forskellige lande stiller til start.

Det er værtsbyerne, Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Danmark og Sport Event Fyn, som er partnere på begivenheden, og det er den største internationale sportsevent på Fyn nogensinde.

- Vi synes, vi bød ind med en god fortælling, og jeg tror, at folkene fra ITU var imponeret over at se engagementet. Vi havde dem til en rundvisning i de forskellige byer, og hver gang vi kom et sted hen, så stod der jo en borgmester og andre folk, som virkelig ville det. Det, tror jeg, imponerede dem meget, siger forretningschef hos Sport Event Fyn, Jakob Lund Staun.

Multisport World Championships Festival program
Torsdag 5. juli - Åbningsceremoni i Kongens Have, Odense

Torsdag - Parade of Nations. De repræsenterede lande bærer deres respektive flag fra Flakhaven, gennem byen og til Kongens Have.

Fredag 6. juli - Duathlon standard, Odense

Søndag 8. juli - Duatlon sprint, Odense

Tirsdag 10. juli - Cross Triatlon, Svendborg

Onsdag 11. juli - Velkomstceremoni for nyankomne atleter, Odense

Onsdag - Parade of Nations anden afdeling

Torsdag 12 juli - Aquatlon, Middelfart

Lørdag 14. juli - Aquabike, Odense

Lørdag - Langdistance-triatlon, Odense

Lørdag - Afslutningsceremoni, Odense

Udover konkurrencerne for eliten vil der løbende være events for tilskuere og andre interesserede. Det fulde program kan findes på www.fyn2018.dk
Odense gør klar til at være vært for Multisport-VM fra torsdag,hvor åbningen finder sted i Kongens Have. Foto: Michael Bager
Odense gør klar til at være vært for Multisport-VM fra torsdag,hvor åbningen finder sted i Kongens Have. Foto: Michael Bager

Nye fynske ambassadører

Satsningen med så stor en begivenhed er del af en nyere strategi, fortæller han.

- Vi har forsøgt at indsnævre vores portefølje af arrangementer for så at satse på nogle større events, og det er første gang, at vi går ud med hele Fyn som vært i stedet for at have en enkelt værtsby, siger han.

Verdensmesterskaberne og de mange, som deltager vil også komme hele Fyn til gode, håber man hos Sport Event Fyn. En prognose, baseret på sidste års Multisport-mesterskab i Penticton i Canada, viser, at Fyn vil kunne forvente en turismeøkonomisk effekt på omkring 30 millioner kroner. De udenlandske deltagere og deres medrejsendes penge forventes at give en nettoeffekt på knap 16 millioner, som primært fordeler sig på værtsbyerne, mens det øvrige Fyn kan forvente at få en tredjedel.

Jakob Lund Staun håber dog også, at Fyn vil mærke flere effekter af verdensmesterskaberne.

- Vi håber, at så stort et arrangement vil betyde, at vi kan sende nogle tusinde fynske ambassadører ud i verden, fortsætter forretningschefen, som mener, at multisport på flere måder er en god måde at vise øen frem på.

- Man kan sige, at Denmark Open (i baDminton, red.) er et stort arrangement, som bliver transmitteret live i tv, og der forsøger vi selvfølgelig også at fortælle om, hvor fantastisk Fyn er. Men det foregår jo i en hal, som måske ligner mange andre haller, selv om vi gør nogle krumspring for at gøre det fynsk. Med det her er det klart, at det er lidt nemmere at vise øen frem, når man er rundt i de fynske landskaber. Så med den vinkel er det her da et optimalt arrangement, siger han.

De fem discipliner
Der er fem discipliner ved verdensmesterskaberne på Fyn med forskellige distancer.

Duatlon
: 10 kilometer løb, 36 kilometer cykling, 5,2 kilometer løb.

Duatlon sprint
: 5 kilometer løb, 20 kilometer cykling, 2,5 kilometer løb.

Coss-triatlon: 1 kilometer svømning, 27 kilometer mountainbike, 10 kilometer løb.

Aquatlon: 1 kilometer svømning, 5 kilometer løb.

Langdistance-triatlon: 3 kilometer svømning, 121,5 kilometer cykling, 30,7 kilometer løb.

Aquabike: 3 kilometer svømning, 120 kilometer cykling.

Det sure med det søde

Med den størrelse, Multisport World Championships Festivals har, vil det selvfølgelig give udfordringer for nogle, og især trafikken vil mærke følger, når der skal løbes og cykles på offentlig vej. Men Jakob Lund Staun mener, at det er værd at leve med, hvis man vil have, at der sker noget på Fyn.

- Jeg synes, det er stort, at vi kan have sådan noget her hos os. Det viser, at vi også kan have lidt af den der storbyfornemmelse. Jeg har selv lige været til festival, hvor jeg måtte knibe mig i armen over, hvor fedt det er, at vi kan have den slags i Odense. Det er klart, at man vil mærke, at der er så stor en begivenhed i byen, men det må man tage med, hvis man vil have, at Odense skal kunne fungere som storby, siger han.

Multisport World Championships begynder torsdag med åbningsceremoni i Kongens Have i Odense og slutter den 14. juli, blandt andet med 60 kilometers cykling, som også vil påvirke nogle af vejene på Nordfyn.

Tusindvis af udlændinge til Fyn: Fem verdensmesterskaber på en uge skal løfte Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce