Turistfolk raser over triste vejrudsigter


Turistfolk raser over triste vejrudsigter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USTADIGT: Dårlige vejrudsigter skræmmer folk væk fra solskinsøen - hvor der faktisk er sommer
Mens de fleste i Danmark har oplevet regn, morgen middag og aften i en rekordsur sommer, har solen skinnet flot i Nordjylland og på Bornholm, og det våde har holdt sig til nætterne.

Det næsten normale sommervejr i Nordjylland og på Bornholm får nu de lokale turistfolk til at beskylde medier og meteorologer for at have skræmt turister væk:

- Vejrudsigterne passer aldrig for vores område. Vi har noget af det bedste vejr i Europa, men tv fortæller hele tiden, hvor forfærdeligt vejret er, og det er lige til at putte folk om bord i flyveren sydpå, siger Jan Jepsen fra Klimstrand Camping ved Fjerritslev.

Udmeldingen kommer efter Radioavisen har bedt Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) om at tælle sammen, hvor det har regnet mest, og hvor solen har skinnet mindst, siden skolernes sommerferie begyndte 21. juni og frem til slutningen af sidste uge - i alt en måned. Nu dokumenterer de tørre tal 60 procent mere regn og 20 procent mindre sol end normalt denne sommer. Men dryp og solskinsstriber fordeler sig som sagt ujævnt over landet.

Mere sol end normalt

Skulle man have holdt ferie i tørvejr, ville det bedste mål være Bornholm. Her er kun faldet lidt mere regn end normalt, og solen har skinnet ligeså mange timer som den plejer over øen.

Nordjylland har haft 10 flere solskinstimer i forhold til normalen. Til gengæld har området fået en del regn, som dog mest er faldet om natten.

Samme utilfredshed, som nordjyske turistfolk giver udtryk for, kommer fra flere andre turistfolk i en rundspørge til turistbranchen, som Radioavisen har lavet. Evy Birk fra Møllebarkens Camping på Bornholm mener også, at vejrudsigternes generalisering har skræmt gæster væk.

- De impulsive, som var på vej til at pakke tasken og tage til Bornholm dropper planerne når de ser en fem-døgnsprognose på tv med bare regn. I samme periode får vi så 25 grader og solskin herovre, siger Evy Birk.

Århus Amt sætter våd rekord med 123 millimeter regn - over dobbelt så meget, som der plejer at falde i den periode. Også hovedstadsregionen har fået næsten dobbelt så mange regnskyller som normalt.

Til P3 Nyhederne siger TV-Avisens meteorolog, Søren Jacobsen:

- Som meteorolog har vi ét symbol at sætte på hver dag. Og som vi kan se på disse tal er der selv i et lille land som Danmark ret store forskelle.

Turistfolk raser over triste vejrudsigter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce