Tung opgave venter ny viceinspektør i Ringe


Tung opgave venter ny viceinspektør i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BALLADE: Tillidsmand vil gerne beholde det tunge klientel med flere ressourcer

Det bliver viceinspektør Janne Svärd fra Nyborg Statsfængsel, der skal løse samarbejdsproblemerne i Ringe Statsfængsel.

Den erfarne viceinspektør kommer på en tung opgave, for samarbejdsproblemerne mellem fængselsinspektør Bodil Philip og ledelsen på den ene side og medarbejderne på den anden er omfattende - ikke mindst på grund af interne omstruktureringer i fængslet i år.

- Det er livsnødvendigt, at vi får dialogen tilbage, for vi har fjernet os mere og mere fra hinanden. Basispersonalet er totalt frustreret og føler ikke , at der er opbakning fra ledelsen. Den skal vi have genetableret, siger Erling Grønholt, tillidsmand for fængselsfunktionærerne.

Fælles holdninger

Den ny viceinspektør skal fra nytår og et år frem skabe fælles værdier og holdninger i fængslet foruden en bedre kommunikation. Erling Grønholt glæder sig over den midlertidige stilling. Om hvorvidt der ligger en kritik af Bodil Philip i oprettelsen af stillingen ønsker han kun at sige:

- Man skal være meget blåøjet, hvis man ikke kan se det.

Også Direktoratet for Kriminalforsorgen har bemærket kløften mellem ledelse og medarbejdere.

Ifølge sikkerhedschef Aage Karlsson har fængselsfunktionærerne og ledelsen i en periode været uenige, om overtrædelser af reglementet blev straffet hårdt nok.

- Der har været en meget forskellig opfattelse af, om ledelsen har gjort nok, siger Aage Karlsson.

I stillingsbeskrivelsen for den ny viceinspektør ligger blandt andet formuleringen "effektivisere dis-ciplinærsystemet". Problemstillingen er ifølge sikkerhedschefen generel for kriminalforsorgen, og den afhænger af synsvinklen og hvor tæt parterne er på overtrædelserne af reglementet.

-En fængselsfunktionær synes jo typisk ikke, at der bliver slået hårdt nok ned på en overtrædelse af reglementet, siger Aage Karlsson.

Gode værdier i Ringe

Tillidsmand Erling Grønholt er skeptisk over for løftet om at give Ringe Statsfængsel et lettere klientel.

Efter de påståede sex-overgreb mod kvinder for et år siden fik fængslet det samme løfte.

Det er ifølge tillidsmanden svært at gøre i praksis, men for nylig blev to unge ny-danskere sendt fra Ringe til henholdsvis Nyborg og Horsens.

- Set med samfundets briller er det forkert at sende dem ind i hårde miljøer, for de bliver nok ikke bedre mennesker, når de kommer ud. I Ringe Statsfængsel har vi bygget nogle egenskaber op gennem 25 år, og dem så jeg gerne bibeholdt, siger Erling Grønholt.

Tillidsmanden ønsker til gengæld mere personale på de to afdelinger, hvor de tunge afsonere er.

- Vi har ikke tidligere set den grad af trusler og vold mod personalet, som vi har i dag. Men vi har også fjernet os fra de indsatte og har ikke den kontakt med dem, som vi bør og skal have. Men med en opgradering kan vi godt beholde det nuværende klientel, vurderer Erling Grønholt.

Tung opgave venter ny viceinspektør i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce