Truslen fra islamisk terror falder


Truslen fra islamisk terror falder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PET advarer mod stigende terrortrussel, men førende terroreksperter oplever en helt anden virkelighed og mener, al-Qaeda er ramt af global krise.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) betegner terrortruslen som stigende, men det billede kan førende eksperter ikke nikke genkendende til.

Ifølge Information er flere terrorforskere enige om, at de seneste års indsats mod den al-Qaeda-inspirerede terror begynder at virke.

Seniorforsker Lorenzo Vidino fra Harvard University i USA konstaterer, at truslen er faldende.

- Antallet af angreb, både dem der afsløres, og dem, der gennemføres, er for nedadgående. Det samme er kvaliteten af angrebene. Al-Qaeda har ikke længere den centraliserede kontrol med terrorgrupper i Europa og USA, som vi så umiddelbart efter 11. september, og de forsøg, vi ser i dag, er væsentlig mindre avancerede end tidligere, konstaterer Vidino.

Han får støtte af professor Brunjar Lia fra Forsvarets Forskningsinstitut, FFI, i Norge, og fra seniorforsker Lars Erslev Andersen, Institut for Internationale Studier.

- Det vi ser i dag, er et al-Qaeda i krise, vurderer Erslev Andersen, som understreger, at terrorbevægelsens krise er global.

- I Irak har de lidt et sviende nederlag. Det samme er tilfældet i Saudi-Arabien, hvor de for nogle år siden forsøgte at udfordre regimet, og i Pakistan bliver deres tilholdssteder nu bombet af amerikanerne, siger den danske forsker.

Han og de to andre terroreksperter er enige i, at den ny strategi, som præsident Barack Obama har iværksat i Pakistan og Afghanistan, ligeledes giver grund til optimisme.

- Kombinationen af militært pres, massiv udviklingsbistand og regionale løsninger er den rigtige løsning. Hvis Obamas strategi lykkes, vil også Danmark være mindre truet om fem år, skønner Lars Erslev Andersen.

Truslen fra islamisk terror falder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce