Tropisk regn på vej


Tropisk regn på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falder regnen lidt tungt denne sommer? Det bliver værre endnu. Det skriver metroXpress.

Vi er midt i august, og der er allerede faldet lige så meget regn, som der normalt falder i en hel august måned. Ja, i nogle dele af Danmark, særligt det nordlige Jylland, er der faldet meget mere. Og vi kan lige så godt vænne os til det.

To nye undersøgelser viser, at fremtidens sommerregn bliver mere ekstrem end i dag og også mere ekstrem, end klimamodellerne hidtil har beregnet. I forvejen har eksperterne i mange år vidst, at regnen ville falde voldsommere, når det blev varmere.

Det nye er, at det ser ud til at blive mere ekstremt end forudset. - Det er forskellige målinger fra blandt andet tropiske oceaner, der tyder på, at vi har undervurderet, hvor voldsom regn, vi kan få, når det bliver varmere, siger klimaforsker Martin Stendel fra Danmarks Klimacenter, DMI.

Vintrene ser ud til at få flere regnvejrsdage. De seneste somre har flere områder i Danmark haft problemer med oversvømmelser efter voldsomme regnbyger.

Myndighederne er i gang med at tilpasse lovgivningen til de forventede klimaændringer, blandt andet skal kloakrør, afløb og tage være i stand til at klare meget større regnmængder end i dag. (ritzau)

Tropisk regn på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce