Troels Mylenberg: Lockouten har været en cirkusforestilling

Troels Mylenberg sammenligner den netop afsluttede lockout med en cirkusforestilling.
Foto: Morten Rode

Troels Mylenberg: Lockouten har været en cirkusforestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter regeringsindgrebet minder lockouten om en cirkusforestilling. Der har ikke været nogle reelle forhandlinger, og det hele kunne måske have været undgået, mener Troels Mylenberg.

- Enhver har kunnet se, selv med lukkede øjne, at der ikke har været nogle forhandlinger her. At bilde nogen ind at det her har været den danske model, der har udfoldet sig, det er absurd.

Det siger Troels Mylenberg, Fyns Amts Avis' chefredaktør og politisk kommentator, efter at regeringens indgreb i lærerkonflikten, blev præsenteret på et pressemøde i formiddags.

- Det har været en cirkusforestilling, og hvis der er nogen, der føler sig holdt for nar af det figenblad, der har været den danske model, så kan man nok godt forstå det. Det her kunne have været undgået. Når det nu er det, det ender med, så er det svært at se, at konflikten har bragt noget fornuftigt med sig.

Spekulationer om aftalt spil vil fortsætte

Under konflikten, har der været mange spekulationer om, hvorvidt hele forløbet og dets udfald har været givet på forhånd. Selvom der ikke er blevet fremlagt beviser for disse påstande, så vil indgrebet næppe stoppe de kritiske røster, mener Mylenberg.

- Der er mange lærere, der nu vil sige: Se, hvad vi sagde, det her har været aftalt fra begyndelsen. Der er intet, der formelt set tyder på, at det har været aftalt spil, men det er klart, at når nu regeringen gennemtrumfer noget, der til forveksling ligner KL's krav, så kan man godt stille spørgsmålet: Hvorfor skulle vi igennem fire ugers lockout?Hvorfor skulle vi sætte samfundet på pauseknap?

1. maj uden sure lærere

Hvorfor kommer indgrebet så nu?

- Der er grænser for, hvor længe, man kan holde til det her. Det ved regeringen godt. Mange i regeringen er selv forældre, og de lytter også til vandrørene og har godt kunnet se, at det var en trist situation. De har også kunnet se, at det er absurd at tale om, at der har været forhandlinger.

Troels Mylenberg mener også, at indgrebet kommer før den 1. maj, for at undgå at kampdagen skulle bruges på at diskutere lockouten.

- På onsdag kan man holde kampdag uden at skulle gøre det med lockoutede lærere som hidsige tilhørere til talerne, siger han.

Troels Mylenberg: Lockouten har været en cirkusforestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce