Trods reddermangel: Ambulancerne kommer til tiden

Ambulancerne kommer lige så hurtigt ud til borgerne som tidligere, efter Bios og Responce overtog kørslen den 1. september.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Trods reddermangel: Ambulancerne kommer til tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En opgørelse over de første to uger med Bios og Responce bag rattet viser, at responstiderne er på samme niveau som i de sidste tre måneder med Falck.

Region Syddanmark har opgjort, hvor hurtigt ambulancerne i gennemsnit kommer ud til borgerne, efter selskaberne Bios og Responce overtog ambulancekørslen 1. september. Den overordnede konklusion er, at de kommer lige så hurtigt som tidligere.

- Det ligger med visse variationer inden for det niveau, vi kender fra de sidste tre måneder, og det, synes jeg, er meget betryggende, siger sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Per Busk.

Opgørelsen viser, at responstiden i hele regionen gennemsnitligt var henholdsvis 8,8, 8,3 og 8,3 minutter for juni, juli og august, hvor Falck var operatør. I de første 14 dage med Bios og Responce har den gennemsnitlige responstid været 8,6 minutter.

På Fyn er responstiden lidt længere end det, Region Syddanmark har som mål for området. Ideelt set skulle den ligge på 7,9 minutter, men har de sidste to uger ligget på 8,5.

Det ser Per Busk ikke som det store problem, da han mener, perioden er for kort til at sige noget om variationen fra område til område.

- Normalt gør vi jo responstiderne op på måneds- eller kvartalsbasis, så at der er lidt variation i områderne, tror jeg ikke, man skal lægge så meget i, siger han.

Falck nåede ikke ned på målsætningen for Fyn i to ud af de tre sidste måneder.

Tiderne styrker tilliden til Bios

Ifølge sundhedsdirektør i Region Syddanmark er responstiderne det vigtigste for borgerne, og derfor er de opgjorte tider vigtige for regionens tillid til Bios.

- Det viser jo, at trods de vanskeligheder og den debat, der er omkring det, ligner resultatet for borgerne det, vi kender, og det er da betryggende, siger han.

I de første to uger af september har AMK-vagtcentralen, der modtager 112-opkald, sendt Bios-ambulancer af sted med udrykning 2.136 gange og Responce-ambulancer 753 gange.

Trods reddermangel: Ambulancerne kommer til tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce