Trods politianmeldelse for svindel: Læge arbejder videre

Region Syddanmark har nu politianmeldt en speciallæge, som regionen mener har fusket med fakturaer. Arkivfoto: Louise Kounstrup

Trods politianmeldelse for svindel: Læge arbejder videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom han er politianmeldt for svindel for over en halv million kroner og ifølge regionen har brudt tilliden, så kan en speciallæge fortsat tage imod patienter. Ikke rimeligt, mener politiker. Formand understreger, at det er spillereglerne.

Sag: En speciallæge er politianmeldt for bevidst at have svindlet med fakturaer og har ifølge regionen brudt dens tillid.

Alligevel fortsætter han med at praktisere som speciallæge i Region Syddanmark.

For en måned siden fortalte JydskeVestkysten, at regionen agtede at politianmelde lægen for at have snydt med fakturaer for over en halv million kroner. Ifølge avisens oplysninger var der sendt fakturaer for ydelser, som lægen tilsyneladende ikke havde leveret. Nu er lægen politianmeldt, men han arbejder stadig, oplyser Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark.

Jørn Lehmann Petersen (S), næstformand i regionens sundhedssamordningsudvalg, mener ikke, det er hensigtsmæssigt at lade lægen fortsætte sit arbejde.

- Det er underligt. Hvis man mener det her, så burde man have ladet manden tage orlov, så længe sagen står på.

Men lægen kan jo være dygtig nok til sit arbejde?

- Vores afregningssystem er i vid udstrækning baseret på tillid. For det er enormt svært at kontrollere, om patienter har fået den behandling, der faktureres, og det vil kræve virkelig mange ressourcer at kontrollere. Når tilliden så brydes, må man slå hårdt til, ellers rammer det hele branchen. Derfor er det nærliggende, at den pågældende læge tog orlov, indtil sagen er afklaret. Selvom han ikke er dømt, så er tilliden brudt, mener socialdemokraten.

Koncerndirektør Kurt Espersen understreger, at der ikke er konstateret faglige problemer med lægen, og at det "formodede bedrageri" derfor ikke stopper lægen i at praktisere.

- Men jeg kan godt forstå, hvis man som udenforstående kan stille sig undrende over for, at man kan fortsætte med at praktisere, selvom man er politianmeldt, men det er altså to forskellige ting, det faglige og så det økonomiske, siger Kurt Espersen.

Sagen kort
JydskeVestkysten fortalte i november, at regionen ville politianmelde en speciallæge for snyd med fakturaer.Anklagen gik på, at lægen havde sendt fakturaer for behandlinger, der ikke var udført, for mere end en halv million kroner.

Regionen ønsker ikke at gå i detaljer omkring sagens nærmere indhold, da der er tale om en personsag.

Avisen har været i kontakt med politiet. På baggrund af de begrænsede informationer i sagen er det ikke muligt at be- eller afkræfte anmeldelsen, oplyser politiet.

Faglighed

Formanden for regionens sundhedssamordningsudvalg, Tage Petersen (V), understreger, at lægens faglighed er i orden, og at der derfor ikke er nogen grund til ikke at lade ham praktisere.

Men I mener, at lægen har snydt jer. Det er vel også et spørgsmål om moral?

- Ja, det er et spørgsmål om tillid, og den har lægen klart brudt, men vi følger spillereglerne i retssystemet, siger Tage Petersen.

Der har i denne uge været møde i samarbejdsudvalget for speciallæger i regionen. Jørn Lehmann Petersen er medlem af udvalget og var på dette tidspunkt ikke bekendt med, at lægen stadig praktiserer.

- Hvis jeg havde vidst det, havde jeg sagt på mødet, at vi skulle vende, om ikke lægen skulle tage orlov. Men lægens speciale er også en mangelvare i regionen.

Siger du dermed, at vejen til døren havde været kortere, hvis der eksempelvis havde været tale om en rengøringsassistent?

- Ja, det havde der bestemt.

Så du mener, at der er forskel på folk?

- Ja, og det er også derfor, jeg har presset på i sagen tidligere, for at der skulle ske noget med en politianmeldelse. For spillereglerne skal gælde for alle.

Udvalgsformand Tage Petersen afviser klart, at regionen holder hånden over lægen, fordi der er tale om vigtig arbejdskraft.

- Det har hvert fald slet ikke været inde i mine overvejelser. Vi holder os til spillereglerne, siger Tage Petersen.

Trods politianmeldelse for svindel: Læge arbejder videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce