Trods lægemangel: Fire afdelingslæger på OUH fyret

Foto: Nils Svalebøg

Trods lægemangel: Fire afdelingslæger på OUH fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre patienter og operationer sender fire yngre OUH-læger fra ortopædkirurgisk afdeling på gaden. Men det er en kortsigtet hovsa-løsning i en verden, hvor der hurtigt kan blive brug for lægerne igen, mener Lægeforeningens syddanske formand.

Fire afdelingslæger på OUH's ortopædkirurgiske afdeling i Odense og Svendborg er efter nytår blevet præsenteret for en fyreseddel. Det sker, selv om der er lægemangel flere steder i landet både på sygehuse og blandt praktiserende læger.

Men på OUH var der altså for mange læger til antallet af ortopædkirurgiske patienter og operationer, forklarer OUH-direktør Jens Peter Steensen, der har afdelingen under sig.

- Vi har ikke længere samme tilgang til det ortopædkirurgiske område, som vi har haft. Der er ikke flere patienter at hente tilbage fra privathospitalerne. Der sker færre trafikulykker, og vi gør i højere grad brug af genoptræning, begrunder han og fremhæver også rammestyringen af sygehusene:

- Det kan godt være vi mangler læger inden for et andet speciale, men vi har altså fire ortopædkirurger, vi ikke kan beskæftiger.

Hovsa-løsning

De fire fyrede læger er alle yngre læger, der netop er blevet uddannet som speciallæger. Ud over, at det er synd for dem at starte karrieren på den måde og har store menneskelige konsekvenser, er det også spild af skatteborgernes penge at smide dem på porten med løn i opsigelsesperioden, mener Joachim Torp Hoffmann-Petersen, formand for Lægeforeningen i Region Syddanmark og fællestillidsrepræsentant for de yngre læger på OUH.

- Det er en kortsigtet tankegang og udtryk for dårlig planlægning. Yngre læger er ofte kun er ansat i kortere perioder, så der er stor udskiftning. Hvis man havde ventet nogle måneder var der formentlig nogle stykker, der havde fundet andet arbejde. Så man kan hurtigt få brug for de fyrede igen. Det er nødvendigt at arbejde med en længere tidshorisont, siger han.

- Det virker også som en hovsa-løsning, når det sker lige efter nytår, hvor man måske kan se, at budgettet ser vanskeligt ud.

Joachim Torp Hoffmann-Petersen mener, at man i stedet kunne have givet de fyrede læger ambulatoriearbejde, så der var bedre tid til den enkelte patient og bedre tid til at informere patienterne forud for operationer. Alternativt kunne de være brugt til at forkorte ventetiden i skadestuerne.

Trods lægemangel: Fire afdelingslæger på OUH fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce