Mange kunder ligger inde med værdiløse værdibeviser, efter dagensbedste.dk er gået konkurs. Men der er lille håb om at få pengene tilbage.

Der er et lille lys i mørket for de mange kunder, der har købt værdibeviser hos dagensbedste.dk, men som ikke har nået at indløse beviserne, inden selskabet gik konkurs den 9. oktober.

Frem til 6. november kan man nemlig indsende krav til konkursboet, hvis man kan dokumentere, at man har penge til gode. Man skal sende sit krav til boets kurator, som er advokat Nicolai Christen Dyhr. Han har adresse på Philip Heymans Allé 7 i Hellerup.

Man skal dog være opmærksom på, at tilgodehavende som et værdibevis hører under det, der hedder simple krav. Det vil sige, at de vil komme efter for eksempel gæld til Skat eller løn til ansatte. Kun hvis der er flere penge tilbage i boet, efter de udeståender er betalt, kan de simple krav komme i spil.

Da det begyndte at knibe for dagensbedste.dk at betale sine leverandører, var der mange, som betalte for noget, de ikke fik leveret. I de tilfælde, hvor man handler med en virksomhed uden at få leveret det, man har betalt for, er der andre mulighed for at kræve sine penge tilbage.

Skal ikke affinde sig med tab

Jurist Jakob Stenstrup fra Forbrugerrådet mener, det er vigtigt, at man klager, hvis man er blevet snydt.

- Man kan få Forbrugerklagenævnet til at tage sagen. Det er svært at komme snyd til livs, så det er endnu en grund til at henvende sig til klageinstanser, for at virksomheden kan blive stillet til ansvar, forklarer han.

- Man skal ikke affinde sig med at miste sine penge. Man skal gå til en klageinstans og få hjælp.

Jakob Stenstrup mener, det er vanskeligt at gennemskue, om en tilbudsportal er pålidelig eller ej, men der er nogle ting, man kan tjekke.

- Grundlæggende skal man bruge sin sunde fornuft, og hvis det ser ud til at være for godt til at være sandt, er det det nok også, siger han og giver nogle gode råd:

- Man kan kigge efter manglende kontaktoplysninger på hjemmesiden, og om der er dårlige oversættelser. Man kan også prøve at ringe eller skrive til virksomheden for at finde ud af, om den er til at komme i kontakt med.

Endelig råder Jakob Stenstrup til, at man tjekker andre kunders oplevelser med virksomheden for eksempel på Trustpilot.

- Hvis der er advarsler, er det et sted, man ikke skal handle, siger Jakob Stenstrup.

  • Heidi

    Af:

    Journalist på ErhvervPlus Fyn og magasinet Business Fyn. Tidligere journalist, jourhavende og redaktionel udvikler på Nyhedsredaktionen, også hos Jysk Fynske Medier. Jeg har været lokalredaktør på Fyens Stiftstidende på Nordfyn og UgeAvisen Nordfyn indtil december 2014. Tidligere har jeg været på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens, hvor jeg havde ansvaret for børne- og ungeområdet. Jeg begyndte journalistuddannelsen som 30-årig, og inden da jeg har arbejdet som regnskabsansvarlig og controller med uddannelser som revisorassistent og merkonom i økonomistyring på cv'et. Min mand er også journalist. Vi bor i hus i Aarup og har sammen to døtre.

Mere om emnet

Se alle
Dealfirma konkurs: Godt tilbud endte med at koste dyrt

Dealfirma konkurs: Godt tilbud endte med at koste dyrt

Efter konkurs: Har stiftet nyt selskab

Efter konkurs: Har stiftet nyt selskab

Dansk tilbudsportal er kollapset

Dansk tilbudsportal er kollapset