Trods fængselsdom: Pantebrevskongen fra Fyn er aktiv igen

René Müller er ifølge Børsen endnu engang på markedet for pantebrevshandler. Det var netop, hvad der fik ham idømt tre års fængsel for underslæb i 2016. Arkivfoto: John Fredy /Fyens Stiftstidende

Trods fængselsdom: Pantebrevskongen fra Fyn er aktiv igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pantebrevsspekulanten René Müller afsoner tre års ubetinget fængsel på Søbysøgaard. Tilsyneladende har han alligevel rådgivet om investering i pantebreve i ejendomme, købt og solgt af et kendt navn fra det store ejendomskollaps for ti år siden.

Den fynske pantebrevshandler René Müller, som i 2016 ved landsretten fik en treårig fængselsdom for underslæb, er endnu en gang involveret i handel med pantebreve. Det skriver Børsen tirsdag.

De nuværende pantebrevshandler foregår ifølge Børsen i en cirkel med blandt andet et selskab, der er ejet af René Müllers kæreste. Det er moderselskab til et til firma, som René Müller delvist er medejer af.

Også spekulanten Kenneth Schwartz Thomsen skal være en del af handlen. Han indgik i det pantebrevsnetværk med René Müller, som førte til det store ejendomskollaps for ti år siden.

Ifølge Børsen foregår handlen ved, at Kenneth Schwartz Thomsen køber billige ejendomme og sælger dem videre kort tid efter til langt højere priser. Køberen skal være revisoren Eik Friedlænder, mens René Müllers kærestes firma er én af de største kreditorer.

Over for Børsen har advokaten for René Müllers kæreste bekræftet, at René Müller har haft kontakt til både Kenneth Scwartz Thomsen og Eik Friedlænder.

Solgte ejendom for 220 millioner

Sagen om René Müller tog sin begyndelse, efter medier kunne afsløre, hvordan han og en øvrig gruppe af ejendomsspekulanter i lukkede cirkler havde købt, solgt og byttet ejendomme med hinanden. På papiret blev ejendommene dyrere og dyrere, mens handlerne næsten altid blev finansieret med pantebreve. Det blev af nogle kaldt pantebrevskarruseller, og René Müller var med sit selskab Prio Fyn en central del af dem.

Storhedstiden for René Müller var 2005-2006 inden finanskrisen, hvor han tjente millioner på handlerne og formåede at tiltrække blandt andet Eik Bank og Fionia Bank. Banker som siden er gået ned.

I 2007 blev det afsløret, hvordan de store afkast stammede fra pantebrevsspekulationer, og Prio Fyn, som dengang var sponsor for OB, gik konkurs. René Müller endte med en gæld på knap en milliard kroner til blandt andet de to krakkede banker.

Retssagen mod René Müller drejede sig blandt andet om en handel af en ejendom i København, som René Müller i 2007 købte for 165,5 millioner kroner, men umiddelbart efter solgte for 220 millioner.

Den fynske spekulant blev idømt tre års fængsel for underslæb, først ved Retten i Odense, siden i Østre Landret i september 2016.

Trods fængselsdom: Pantebrevskongen fra Fyn er aktiv igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce