Trods elendige akuttal: Frederiksen afviser nyt indgreb

Mette Frederiksen mener, at det er for tidligt at konkludere, om akutjobordningen har været en "hel og dækkende løsning".
Foto: Robert Wengler

Trods elendige akuttal: Frederiksen afviser nyt indgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vækstplanen er beskæftigelsesministerens løsning på, at kun hvert syvende akutjob går til en udfaldstruet.

Selvom en ny undersøgelse viser, at ikke engang hvert syvende opslåede akutjob bliver besat af en arbejdsløs, er beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) ikke klar til at ændre ordningen.

Beskæftigelsesministeren opfordrer i stedet både de private og de offentlige arbejdsgivere til at tage ansvar for at finde job og sætter samtidig sin lid til den vækstplan, som regeringen er ved at forhandle på plads med Venstre, Liberal Alliance og De Konservative.

På den baggrund afviser hun, at regeringen ikke handler:

- Det er det, vi er i gang med. Vi sidder jo lige nu og forhandler om en stor vækstplan, siger Mette Frederiksen.

Undersøgelsen, som analysefirmaet Kaas & Mulvad har gennemført for Ugebrevet A4, viser ellers, at ud af 2024 akutjob er kun 14 procent, mindre end hvert syvende, blevet besat af en langtidsledig på vej til at falde ud af dagpengesystemet.

Forbundsformand for de ufaglærte og kortuddannede i 3F, Poul Erik Skov Christensen, betegner de nye tal som en katastrofe, der kalder på hurtig handling fra regeringen.

- Jeg vil betegne det som utrolig trist og helt katastrofalt, at det ikke i højere grad er lykkedes at få ledige i målgruppen matchet med de akutjob, der er udbudt.

- Og jeg synes især, at de her tal bør lægge op til ganske alvorlige overvejelser i regeringen om, hvordan fanden man har tænkt sig at komme igennem anden halvdel af i år i forhold til de tusindvis af mennesker, der mister dagpengene, siger han.

Mette Frederiksen mener dog, at det er for tidligt at konkludere, om akutjobordningen har været en "hel og dækkende løsning", som finansminister Bjarne Corydon sagde ved præsentationen:

- Det er for tidligt at vurdere. Vi ved det først, når vi kan se, hvor mange der er kommet i arbejde, men man kan se af tallene allerede nu, at vi godt kan ønske os nogle arbejdsgivere, som vil tage et større ansvar både i den offentlige og den private sektor, siger Mette Frederiksen.

Hun afviser, at præmien på 25.000 kroner til arbejdsgivere, der ansætter en langtidsledig, er for lille.

- Det er ikke præmien, der gør det. Vi har mere end en halv million jobåbninger i Danmark hvert eneste år. Det, der er formålet med denne ordning, er at sikre, at nogle af de langtidsledige kommer ind til samtaler.

- Men jeg vil gerne fastholde, at vi kan ikke løse problemet med arbejdsløshed i Danmark, hvis ikke vi snart får gang i hjulene igen. Det er derfor, vi sidder og forhandler en stor vækstplan, siger Mette Frederiksen.

Trods elendige akuttal: Frederiksen afviser nyt indgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce