Tre udfordringer for Odense


Tre udfordringer for Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den administrerende direktør og projektejer, René Junker, og Jan Grove Korsholm, der er projektchef på Sammenhængende Borgerforløb, er enige om, at reformen fra innovationsministeren er rigtig god. Derfor kastede Odense Kommune sig ud i at sammenkøre sager fra flere forvaltninger, allerede da det kom på dagsordenen. Men det er ikke uden problemer.

1. Millionbesparelser

Sammenhængende Borgerforløb skulle sikre en mere koordineret indsats for borgerne på tværs af forvaltningerne. Derfor vedtog Odense Byråd tidligere en besparelse, som skulle komme gennem Sammenhængende Borgerforløb, men besparelsen har ikke været som forventet. Nu står byrådet derfor overfor flere besparelser i blandt andet børne- og ungeforvaltningen samt ældre- og handicapforvaltningen.

Ud af de 43,6 millioner kroner som Odense Kommunes børne- og ungeudvalg skal finde næste år, udgør kommunens projekt om Sammenhængende Borgerforløb 18 millioner kroner.

Ældre- og handicapforvaltningen skal finde 17 millioner kroner, og ud af dem udgør Sammenhængende Borgerløb 13,4 millioner kroner.

2. Kulturen i forvaltningerne

Forvaltningerne har længe arbejdet parallelt med hinanden, hvor vejene aldrig er krydset. Børneforvaltningen tog sig af sager om børn, beskæftigelsesforvaltningen tog sig af beskæftigelsesspørgsmålet, mens handicapforvaltningen tog sig af handicapspørgsmålet. Ifølge projektchefen har det været - og er stadig - et spørgsmål om tid, før kulturen i forvaltningerne er ændret til, at man automatisk tænker andre forvaltninger ind i sin behandling af en sag.

3. Deling af oplysninger

To forvaltninger må ikke dele oplysninger, uden borgeren selv har givet lov til det. Derfor vil der fortsat være nogle, der kommer til at køre efter den gamle model, hvis de siger nej til delingen. Men problemet handler om et fåtal. De fleste ser det som noget positivt. På den måde behøver de heller ikke fortælle deres historie mere end én gang, hvilket kan være svært for nogle.

Tre udfordringer for Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce