• Forberedelserne til Det Fynske Folkemøde er gået ind i sidste fase. Klokken 9.45 åbner dørene - klokken 10 går det løs.

Allerede lidt før halv ti begyndte de første gæster at trisse rundt på pladsen foran mediehuset. Inde i huset halvløb folk rundt i stueetagen på samme tidspunkt for at sætte de sidste mikrofoner, papskilte og klistermærker på plads.

Det er dagen for Det Fynske Folkemøde. Dørene åbner klokken 9.45 og mødet synges i gang med Bertel Haarder klokken 10.

Det er fjerde gang Fyens Stiftstidende står bag Det Fynske Folkemøde. Og sidste år satte vi rekord med 3000 besøgende.

I år kan vi igen præsentere en skøn forening af politikere fra Christiansborg, fra Fyn, foreninger og folk der har stået på mål, fortalt og debatteret i Fyens Stiftstidende og på Fyens.dk.

En pris

I nordfynske Veflinge har de allerede fra morgenstunden tyvstartet folkemødet. I konfirmandstuen i landsbyen har cirka 40 drukket morgenkaffe sammen, før de i fællesskab har sat kursen mod mediehuset i Odense.

Beboerne i Veflinge, der har gjort en stor indsats for at få flygtninge integreret i landsbyen, er nemlig en af de fem finalister til dagens uddeling af Bland dig Prisen. Prisen er på 25.000 kroner og hylder lokalt engagement.

Antallet af indstillinger til prisen har i år været helt overvældende med i alt 181 indstillinger. Klokken kvart over tolv i dag udløses spændingen om, hvem der bliver den endelige vinder.

Udover de frivillige i Veflinge er Turismens Venner fra Kerteminde, ildsjælen Jan Valbak fra Faaborg, frontkæmperen for en Fyn-Als bro Mogens K. Nielsen og foreningen Børn og Unge i Sorg på Fyn finalist til prisen.

Skynd dig afsted mod Banegårdpladsen. Dørene lukker klokken 14.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Det Fynske Folkemøde: Gense højdepunkter her

Det Fynske Folkemøde: Gense højdepunkter her

Folkemøde: Bertel synger for

Folkemøde: Bertel synger for

Mylenberg: Det Fynske Folkemøde er dit møde

Mylenberg: Det Fynske Folkemøde er dit møde