Tre meninger: Regeringen centraliserer igen


Tre meninger: Regeringen centraliserer igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesterene på Ærø, i Sønderborg og på Langeland er rasende over, at regeringen flytter kontrol med udenlandske giftemål ud af kommunerne og ind i staten.

Ole Wej Petersen, S, borgmester på Ærø
Ole Wej Petersen (S), borgmester på Ærø. Arkivfoto

- Regeringen skyder gråspurve med kanoner. Det handler blot om at få et lys mere i kagen med udlændingestramninger. Med den ene hånd påtvinger den styrelser af flytte ud provinsen, og med den anden hånd fjerner de vores muligheder for at klare os selv. Det er så ærgerligt, når de ikke engang kommer til at have nogen form for positiv effekt på noget. Hvis vi fik redskaberne, ville vi kunne lave den kontrol både bedre og billigere.

Erik Lauritzen, S, borgmester i Sønderborg
Erik Lauritzen (V), borgmester i Sønderborg. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

- Hvorfor tror man ikke, at vi kan klare denne opgave i kommunerne? Der er intet, der tyder på, at der slipper snyd igennem hos os. Tror man virkelig på, at man kommer til at fange nogle snydere, eller er det ren symbolpolitik? Jeg tror det sidste. Det tyder på lav tillid til os i kommunerne. De kunne i stedet have stillet skærpede krav til os. Dette er meget demotiverende. Og hvis det handler om at placere arbejdspladser i provinsen, hvorfor så ikke lægge dem i Tønder, Sønderborg eller Langeland? Odense står jo ikke ligefrem og mangler statslige arbejdspladser.

Tonni Hansen, SF, borgmester på Langeland
Tonni Hansen (SF), borgmester på Langeland. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

- Vi mangler ikke et statsligt, centraliseret kontrolcenter. Vi mangler lovgivning, der bakker op om den kontrol, vi allerede laver på trods i kommunerne. Og vi kan lave den bedre end 35 mand i Odense. Det er jo ikke idioter, der arbejder hos os. Det er mennesker, der er lige så dygtige som de, der nu vil blive ansat i en dyr central enhed. Hvordan skulle de blive bedre til at gennemskue snyd end vores medarbejdere, der har arbejdet med det i årevis?

Tre meninger: Regeringen centraliserer igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce