Tre meninger: Det siger borgmestrene om salget af Nature Energy


Tre meninger: Det siger borgmestrene om salget af Nature Energy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Liv Østerstrand Rasmussen , liras@jfmedier.dk
Billede
Indland. 

Efter flere års venten sælger otte fynske kommuner nu Nature Energy til et konsortium af partnere med den britiske kapitalfond Pioneer Point Partners i spidsen. Tre borgmestre har til avisen fortalt, hvorfor de synes, at salget var den rigtige beslutning.

Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune

- Som de otte ejerkommuner har vi arbejdet med salget i et stykke tid, og nu har vi truffet beslutningen om at sælge, så det er en historisk dag. Vi har været glade for naturselskabet, men vi lever også i en dynamisk verden, hvor tingene udvikler sig. Vi har fået bygget selskabet op og boostet det, så vi kan sælge det videre til et nyt selskab og dermed give depechen videre. Vi skal koncentrere os om velfærd og driften i vores kommuner, og når vi ikke kan tilføre den kapitalindsprøjtning, som der skal til for at løfte selskabet op i en ny liga, så glæder det os, at vi har fundet en ny ejer, som kan gøre det.

Bo Hansen (S), kommende borgmester i Svendborg Kommune

- Vi har stemt for et salg, og det har vi mest af alt ud fra viden om de investeringer, vi vidste lå i fremtiden for at holde Nature Energy sund. Der har jeg meget svært ved at se, at vi i sidste ende skulle ende med at putte kommunale anlægskroner i. Borgerne får frem for alt nogle kommunekasser, hvor der kommer nogle penge i lige om lidt. Jeg kan sige på Svendborgs vegne, at vores økonomi er rigtig presset, og at de her penge på sigt kan bruges til at konsolidere kassen på sigt. Når vi så skal bruge kommunale anlægskroner, kan vi bruge dem på det, der er kerneopgaven for kommuner, nemlig ældre, daginstitutioner og så videre - og ikke naturgas.

Kasper Olesen (S), kommende borgmester i Kerteminde Kommune

- Det var den bedste løsning i forhold til, hvor Nature Energy står lige nu. Der var nogen, der gerne ville købe det, og ellers skulle vi investere mere i det, og det er ikke kommunale skattekroner, jeg synes, skal bruges til det. Borgerne får det ud af det, at der ikke bliver gamblet med deres skattekroner i forhold til den investering, der skulle laves, for at Nature Energy kunne holde deres værdi. Det kan godt være, at det her kommer til at give overskud til den kapitalfond, der har købt det, men det bliver via deres investeringer. Det beløb, vi ellers skulle investere, ville for Kerteminde, være rigtig mange penge at løbe en risiko med.

Tre meninger: Det siger borgmestrene om salget af Nature Energy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce