Tre mænd styrede bandes hashforretning


Tre mænd styrede bandes hashforretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarer siger, at Retten i Glostrup strækker gruppeansvaret for kriminalitet vidt i sag mod Loyal to Familia

Der var vagttjeneste, opgaver med at være chauffør, og joints skulle produceres.

Hashforretningen i Skovlunde, som 11 med forbindelse til banden Loyal to Familia fredag er dømt for at have deltaget i, krævede en fast hånd - eller rettere hænder.

For tre mænd sad i toppen og ledede og fordelte arbejdet, så der kunne sælges dagligt i tidsrummet fra klokken 12 til 24, fastslår Retten i Glostrup.

Ali Al Salkhali på 25 år og Ahmad Cherade på 26 fik hver fængsel i to år og seks måneder, mens den tredje chef, 28-årige Omar Al Salkhali, er straffet med fængsel i et år og otte måneder.

Da det var disse tre, der tjente på de ulovlige forretninger, konfiskeres der hos dem 600.000 kroner i ulovligt udbytte.

De to førstnævnte gøres sammen med René Lorentzo Sell også ansvarlige for de to pistoler, som blev fundet i en affaldsskakt. De tilhørte banden, der ifølge politiet har været involveret i flere skyderier mod blandt andre Værebro-gruppen.

Men Sell, en ranglet 21-årig mand, findes også skyldig i et stort våbenlager bestående af blandt andet en maskinpistol, et fuldautomatisk militærgevær og en amerikansk revolver, som blev afsløret i Ballerup. Straffen til ham er derfor fængsel i fire år og seks måneder.

Den ældste af Salkhali-brødrene har anket på stedet, og det samme har Ahmad Cherade.

En stribe kammerater fra Loyal to Familia var mødt op ved domsafsigelsen, og der blev klasket hænder og givet dunk i ryggen ved gensynet i retssalen, som var spækket med politifolk.

Forsvareren for Ahmad Cherade mener, at dommen er udtryk for en skærpet retspraksis.

- Man strækker det fælles ansvar ganske vidt. Man deles om ansvaret på en ny måde, siger advokat Merethe Stagetorn.

Omvendt mener en af anklagerne, at dommen følger andre større sager om organiseret salg af hash fra for eksempel Christiania.

- Når man ved, hvad der foregår og deltager i det, hæfter man også for, hvad de andre gør. Så statueres et gruppeansvar, siger anklager Bjørn Sejr.

Derimod er der med dommen rykket lidt på retspraksis med hensyn til hvilke mængder, der skal til, før hashsalg ryger op i straffeloven, mener han.

- Vi er tilfredse med, at retten har fulgt os på de væsentligste punkter, og at det er fundet bevist, at Loyal to Familia har rådet over skydevåben, siger han.

Tre mænd styrede bandes hashforretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce