Transportminister Lars Barfoed (K) mener ikke, at der er grundlag for at tvinge busselskaber til at skifte til vinterdæk om vinteren
Den 18. december kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at buschaufførerne i Arriva frygter for passagerernes liv, fordi busserne ikke er udstyret med vinterdæk. 

Det fik flere partier til at kræve, at vinterdæk bliver indført som lovkrav. Socialdemokraterne stillede samtidig et §20-spørgsmål til transportministeren og bad ham redegøre for sikkerheden for landets buspassagerer, når busselskaber vælger at køre uden vinterdæk.

Men transportminister Lars Barfoed (K) mener ikke, at der er nogen sikkerhedsmæssig grund til at busserne skal skifte til vinterdæk, fremgår det af en redegørelse, der bliver offentliggjort i morgen, lørdag.

I den fremhæver ministeren en undersøgelse fra Sverige, der viser, at anvendelse af vinterdæk ikke mindsker uheldene med busserne, der i forvejen er relativt lav.

Rapporten anfører som en mulig forklaring, at buschaufførerne kører langsommere, når de kører med almindelige dæk.

Antallet af uheld med busser er i forvejen relativ lav, og Færdselsstyrelsen har af ovennævnte grunde ikke fundet anledning til at ændre princippet om, at det er op til ejeren af vælge hensigtsmæssige dæk.

Lars Barfoed er enig med Færdselsstyrelsen i, at der ikke er sikkerhedsmæssig grundlag for at indføre et påbud om vinterdæk for busser.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
S: Chaufførerne er stadig utrygge

S: Chaufførerne er stadig utrygge

DF: Vinterdæk på busser bør være lovkrav

DF: Vinterdæk på busser bør være lovkrav

Chauffører frygter alvorlige busuheld i vintervejret