I oktober fik en 64-årig mand revet benet af i en togdør på Middelfart Station. 38 lignende uheld på fem år skyldes ifølge Trafikstyrelsen ofte passagerernes risikable adfærd på perronerne.

Det kostede et ben, da en 64-årig mand den 22. oktober 2015 kom i klemme i en togdør på Middelfart Station. Toget nåede at køre 10 meter, før en teknisk alarm gav togføreren besked om, at døren til regionaltoget ikke var lukket.

Episoden fra Middelfart Station er desværre ikke et enkeltstående tilfælde. Fra november 2011 til februar 2015 blev der registeret 38 lignende hændelser,skriver TV2 Nyhederne.

DSB fik i 2010 lov af Trafikstyrelsen til at fjerne personale, der tjekker perronen inden afgang. Nu er det i stedet lokomotivføreren, der tjekker via bakspejlet, om alle passagerer er kommet ind i toget. Proceduren blev indført, så togenes tidsplan lettere kunne overholdes.

Også dumt at gå over for rødt lys

Havarikommissionen for Jernbane offentliggjorde torsdag en rapport om passagerer, der er blevet udsat for fare i togenes forsøg på at overholde køreplanen.

Trafikstyrelsen henviser til, at det ofte er folks risikable adfærd, der er årsag til de 38 hændelser, der har været fra 2011 til 2015.

- Der var også ulykker før. Det handler om, at nogle gange tager folk chancen, og det er rigtig, rigtig dumt og farligt. Ligesom det er dumt at gå over for rødt lys, siger vicedirektør Jesper Rasmussen til TV2.

Undersøgelse af Middelfart-ulykke er ikke færdig

Togulykken på Middelfart Station er ved at blive undersøgt af Havarikommissionen. Sådan en undersøgelse kan tage alt lige fra få måneder til over et år.

Om der skal ske ændringer i forhold til procedurer for togene ved Middelfart Station, vil DSB vurdere, når undersøgelsen er færdig.

- Vi afventer resultatet af Havarikommissionens undersøgelse om hændelsen på Middelfart Station, og samtidig arbejder vi internt med at afdække, hvordan vi kan forebygge lignende hændelser i fremtiden, skriver sikkerhedschef i DSB Carsten Dam Sønderbo-Jacobsen i en mail til Fyens.dk.

Efter en togulykke på Nørreport Station for et år siden, hvor en kvinde kom i klemme i en togdør, indførte DSB igen efterkontrol på perronen på netop den togstrækning.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
1
Togpassager fik foden kørt af, men det var ikke lokomotivførerens skyld

Togpassager fik foden kørt af, men det var ikke lokomotivførerens skyld

Usikkerhed om årsagen til, at mand mistede benet

Usikkerhed om årsagen til, at mand mistede benet

Togulykke i Middelfart: Benet stod ikke til at redde

Togulykke i Middelfart: Benet stod ikke til at redde