Trafikforsker: Bro fra Fyn til Als vil blive billig

Als-Fyn-Broen ville blive en forholdsvis billig bro, fordi bundforholdene er gode. Så på den måde vil den være relativt effektiv, siger trafikforsker ved DTU, Jeppe Rich. Illustration: Cowi

Trafikforsker: Bro fra Fyn til Als vil blive billig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan sagtens give økonomisk mening med en ny broforbindelse mellem Fyn og Jylland. Det fortæller trafikforsker ved DTU, Jeppe Rich. Danfoss-chef har været nævnt som mulig sponsor, men afviser.

18,5 milliarder kroner. Det er, hvad en bro mellem Als og Fyn vil koste, skønner Cowi i en ny rapport, som arbejdsgruppen for broen har bestilt. Når det gælder en sådan broforbindelse, er det ikke et stort beløb, siger trafikforsker ved DTU, Jeppe Rich.

- Det ville blive en forholdsvis billig bro, fordi bundforholdene er gode. Så på den måde vil den være relativt effektiv, siger han.

Jeppe Rich ser to scenarier for, hvordan broen vil kunne betales: Enten tager staten sig af det fulde beløb, eller også kan et offentligt-privat partnerskab skabe forbindelsen. Om den sidste mulighed, siger forskeren:

- Hvis en pensionskasse kan se en god businesscase, så kan man sagtens sig forestille, at de vil bygge sådan noget. Det er en langsigtet investering, og oftest er den rimeligt sikker.

Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand i Danfoss-koncernen, er styregruppeformand i komitéen, der arbejder for at få projektet gjort til virkelighed. Men støtten bliver ikke økonomisk.

- Vi er ikke med til at finansiere den. Det er en offentlig sag og ikke en sag for os, siger Jørgen Mads Clausen.

Vil inddrage Vejdirektoratet

Avisen har foreholdt transportminister Ole Birk Olesen (LA) den nye Cowi rapport og dens konklusioner.

I en mail til avisen skriver han, at hans ministerium tidligere har ånslået trafikgrundlaget til at være for småt, og de miljømæssige konsekvenser til for store ved en bro. Han afslutter mailen med følgende:

- Nu foreligger der en ny rapport, og den vil jeg vil bede Vejdirektoratet om at se på.

Trafikforsker: Bro fra Fyn til Als vil blive billig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce