Torturofre får det dårligere i Danmark


Torturofre får det dårligere i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Asylansøgere, der har været udsat for tortur, får langt fra den hjælp, de har brug for i det danske sundhedssystem, viser ny rapport fra Amnesty International.

Asylansøgere, der kommer til Danmark med svære fysiske og psykiske eftervirkninger af tortur, har vanskeligt ved at få en hverdag til at fungere, og der mangler mekanismer til at sikre torturofrene den nødvendige lægebehandling.

Det fastslår Amnestys danske lægegruppe i rapporten "Torturoverlever i Danmark".

Rapporten sætter fokus på 13 asylansøgere, som har været udsat for tortur.

Deres typiske fysiske symptomer er hovedpine, smerter i ryg, nakke og ben samt svimmelhed, mens de psykiske følger blandt andet er depression, angst, søvnproblemer, isolationsfølelse og hukommelsesproblemer. 

Rapporten konkluderer, at der er tale om en yderst sårbar gruppe, som efter halvandet år i Danmark fortsat er mærket af torturen.

Det påvirker i høj grad deres hverdag og sociale relationer - både indadtil i familien og udadtil i forhold til det omgivende samfund.

De negative effekter forstærkes af sprogvanskeligheder, manglende tilknytning til arbejdsmarkedet og isolation. Samtidig er der en tendens til, at de mister kontakten til sundhedssystemet. 

- Det er påfaldende, at størstedelen af de 13 torturoverlevere frembyder en uændret eller ligefrem forværret helbredstilstand efter halvandet års ophold i Danmark, fastslår lægegruppen.

Torturofre får det dårligere i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce