Toppen nået som 50-årig


Toppen nået som 50-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langt de fleste direktører og deres ansatte topper allerede i 40-50 års alderen. Men alligevel er det de færreste virksomheder, der har en seniorpolitik på området.

- Arbejdspresset i dag er langt mere mentalt krævende end tidligere, forandringer og teknologiudvikling går ekstremt hurtigt. Derfor har mange over 50 år svært ved at følge med, siger erhvervspsykolog Søren Ikast Pedersen, partner i Pedersen & Pedersen Erhvervspsykologisk rådgivning i Odense.

- Man skal ikke misforstå mig. En 55-årig kan have en masse livserfaring og overblik. Det er min vurdering, at kun 25-30 procent af topdirektørerne stadig kan forny og udvikle sig i tilstrækkeligt højt tempo, efter at de er fyldt 50 år, siger Søren Ikast Pedersen.

Niels Schreiner Andersen, der er medindehaver af SAM International, et af landets største rekrutteringsbureauer, lever af at headhunte folk til topposter.

- Min erfaring er, at man når den kritiske zone omkring de 48 år, så er man ikke så attraktiv til et topjob mere. Der er selvfølgelig fortsat undtagelser, og mange over den alder, der stadig væk får gode job, men det er som om, at kurven knækker. Markedet går efter de 30-45 årige, siger Niels Schreiner Andersen.

Han mener imidlertid, at virksomhederne skal tænke sig godt om, inden de fravælger de ældre ansøgere.

- Det bestemmer de selvfølgelig selv. Det er købers marked i øjeblikket, men virksomhederne gør ofte sig selv en bjørnetjeneste, når de vælger den 30-årige, der blot skal bruge virksomheden som visitkort til den videre karriere. Tag en på 50 eller 55 år. Så sidder virksomheden med styrepinden og har en stabil medarbejder, så længe den har lyst, siger Niels Schreiner Andersen.

Toppen nået som 50-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce