Topkarakter til Danmarks toldindsats


Topkarakter til Danmarks toldindsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge Verdensbanken er den danske toldindsats i top. Men det kan blive ødelagt af grænseaftale, lyder det.

Danmark udfører toldarbejde i verdensklasse, siger Verdensbanken og advarer om, at den nye permanente toldkontrol kan forringe indsatsen eller i bedste fald være spild af penge.

Det skriver Politiken lørdag.

- Den danske toldindsats er i verdensklasse, siger den finske professor Lauri Ojala til Politiken. Han er medforfatter til en omfattende analyse af toldindsatsen, som Verdensbanken udgav i 2010.

Han advarer til gengæld om, at planen om permanent kontrol ved grænsen direkte kan svække den danske toldindsats. Det vil ske, hvis regeringen flytter mandskab væk fra den nuværende it-drevne indsats og hen til de fysiske grænseposter.

- Det er usandsynligt, at mere fysisk kontrol giver en effekt. Og de lande, der bruger mest energi på fysisk kontrol, får da også de dårligste karakterer, siger toldforskeren med henvisning til Verdensbankens rapport, der med sin gennemgang af toldindsatsen i 155 lande er den største af sin slags.

Skatteminister Peter Christensen (V) forsikrer imidlertid, at aftalen ikke vil fjerne mandskab fra den nuværende toldindsats.

Jørn Rise, der er formand for toldernes fagforening, Dansk Told & Skatteforbund, giver Verdensbanken ret i, at flere fysiske kontroller langtfra altid giver bedre toldkontrol:

- Men lige når det kommer til grove former for kriminalitet, viser vores erfaringer, at den fysiske toldkontrol giver resultaterne, siger han til Politiken.

Topkarakter til Danmarks toldindsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce