Tomme DF-løfter om svin

For et år siden krævede DF forbud mod smertefulde grisekastreringer inden 2009.
Foto: Miriam dalsgaard / POLFOTO / Arkiv

Tomme DF-løfter om svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For et år siden krævede DF forbud mod smertefulde grisekastreringer inden 2009. Men det ville have gået ud over eksporten, lyder det nu.

- Det skal være forbudt inden 2009 - længere er den ikke!

Med de ord gik Dansk Folkepartis daværende dyrevelfærdsordfører, Christian H. Hansen, sidste år i april til kamp mod de smertefulde kastreringer af danske smågrise. Hans krav kom, efter at DR havde vist billeder af skrigende smågrise, der blev kastreret uden smertelindring. Billeder, der fik betegnelsen "vanvittigt" med på vejen af DF'eren, der siden over for Ritzau hånede daværende justitsminister Lene Espersen (K) for at lefle for landbrugssektoren ved at tøve med et forbud.

Men her fem måneder inde i 2009 er forholdene for de årligt 13 millioner danske smågrise af hankøn de samme.

- Jeg havde forventet, at de levede op til deres løfte, og vi ville i hvert fald have stemt for et forbud siger SF's Kristen Touborg.

Christian H. Hansen er langtids sygemeldt, men hans vikar på sagen, Jørn Dohrmann, forklarer til Ritzau, at der først er forskellige ting, der skal undersøges. Eksempelvis er smertelindring sandsynligvis mere skånsom end egentlig bedøvelse.

- Og hvis vi bare helt forbød kastrering, indtil vi har en smertelindring klar, ville eksportmarkedet til Tyskland være i fare. Dér vil man ikke have ukastrerede hangrise, fordi kødet kan lugte, forklarer Jørn Dohrmann.

Spørgsmål: Men hvorfor har I ikke foreslået det forbud før 2009, som jeres ordfører sagde?

- Det, mener jeg ikke, var teknisk muligt, for så har du de hangrise, der lugter. Og vil kunderne finde sig i det?

Spørgsmål: Så da I for over et år siden sagde, at det skulle være forbudt inden 2009, så var det måske mest for at signalere handlekraft over for vælgerne?

- Det skal du jo ikke spørge mig om, men jeg regner med, at vi har en aftale om smertelindring med virkning fra 2010, siger Jørn Dohrmann.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Christian H. Hansen.

Tomme DF-løfter om svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce