Tolk for dansk ngo er kommet på Talibans dødsliste


Tolk for dansk ngo er kommet på Talibans dødsliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Stop dit arbejde for den ugudelige danske ngo og slut dig til Islams Løver, lød det i trusselsbrevet.

Ikke kun forsvarets tolke kan være i fare på grund af deres arbejde for Danmark i Afghanistan. Også tolke for danske organisationer risikerer trusler og forfølgelse.

Det viser en sag om afghanske Abdullah Behzad, der har arbejdet som tolk og informationsmedarbejder for Dacaar, Danmarks største ngo i Afghanistan, skriver Information.

29-årige Behzad modtog på grund af sit arbejde et trusselsbrev fra Taliban, hvori der stod: "Stop dit arbejde for den ugudelige danske ngo og slut dig til Islams Løver. Ellers kan du forberede dig på at dø".

Fem dage efter at brevet landede i hans baggård i det centrale Kabul, flygtede han med sin familie til et andet land.

- Jeg havde intet valg. Jeg kunne godt sige mit job op, men at slutte mig til Taliban var helt udelukket, siger han til Information.

- Jeg har løbet en stor risiko for Danmark, siger han og mener, at den danske regering derfor har et moralsk ansvar for at hjælpe ham.

Ifølge forsvarsminister Nick Hækkerup (S) vil regeringen i første omgang sætte særligt fokus på at hjælpe otte militære tolke fra Helmand-provinsen, som formodes at være "i særlig fare", som ministeren har udtrykt det over for politiken.dk.

Hverken udenrigsminister Villy Søvndal (SF) eller udviklingsminister Christian Friis Bach (R), der er ansvarlige for den danske bistand til Afghanistan, ønsker at svare på, om Danmark har et moralsk ansvar over for dem, der har hjulpet Danmark.

Det vil Enhedslistens Nikolaj Villumsen imidlertid gerne:

- Hvis denne sag står til troende, så viser den, at Kabul ikke er sikker, og at det ikke kun er tolke, der har arbejdet for forsvaret, som har problemer, siger Villumsen, der mener, at Danmark har et klart moralsk ansvar for at hjælpe.

Hos Dacaar bekræfter programkoordinator Vibeke Falkenberg, at Abdullah Behzad har været ansat frem til juli 2012. Men derudover ønsker hun ikke at kommentere den konkrete sag eller et eventuelt ansvar.

Tolk for dansk ngo er kommet på Talibans dødsliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce