Tog med migranter i Rødekro køres til Padborg


Tog med migranter i Rødekro køres til Padborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af hensyn til togtrafikken er det tog, der er tilbageholdt i Rødekro, blevet kørt til Padborg Station.

Op mod 20 flygtninge og migranter vil fortsat ikke forlade et tog, som blev stoppet på Rødekro Station i Sønderjylland mandag morgen. Toget med gruppen indeni har omkring klokken 19 lukket dørene og er kørt mod Padborg Station.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Toget flyttes for at undgå, at det blokerer for den øvrige togtrafik. Ifølge politiet er der i toget stadig personer, der nægter at forlade det. De har fået mad og vand, og stemningen er ifølge politiet god.

Toget ankom mandag morgen til Rødekro Station. Her fik alle, som ikke var flygtninge og migranter, lov til at forlade toget, mens resten blev ført ud i ventende turistbusser, der skulle køre dem til Frøslev-Padborg Skole.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi var der omkring 100 flygtninge og migranter med toget. 80 forlod senere toget, mens op mod 20 fortsat befinder sig i toget.

I alt er der kommet omkring 160 personer siden søndag, lyder vurderingen.

- Der har været lidt udfordringer med, at de ikke ønskede at komme ud af toget. Strategien har været defensiv med venlighed og dialog for at forsøge at få folk ud af toget. Det er lykkedes, da 80 er kommet ud af toget, mens 19-20, er tilbage.

- Nu skal der ske sagsbehandling. Vi skal vide, hvilket ærinde de har, og så skal de registreres, siger linjechef Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ifølge DR's reporter på stedet virker flygtningene og migranterne nervøse og bange og taler om at komme til Sverige.

Hans Roost oplyser, at man ville have standset toget i Padborg, men at der var for mange mennesker med, så man måtte opskalere bemandingen, hvorfor toget blev standset i Rødekro.

Det er formentlig det samme tog, hvori en betjent mandag morgen måtte bruge sin peberspray mod en anden mand i toget. Ifølge et øjenvidne var den forurettede fra Syrien.

Dansk politi modtager efterretninger fra kolleger i Tyskland, som oplyser, hvis der er flygtninge eller migranter om bord på togene. Dansk politi forsøger at tjekke alle tog fra Tyskland, lyder det.

- Der er klart, at når vi kontrollerer fire på hinanden følgende tog, hvor der er rigtig mange, så kan vi ikke bare stoppe og sige, at der nok ikke kommer nogen de næste gange.

- Vi har et job, der hedder, at vi skal registrere og finde ud af, hvad deres ærinde er. Det er helt utænkeligt, at man kan vende det andet øje til, siger Hans Roost.

Tirsdag er der 11 internationale tog fra Tyskland over grænsen til Padborg, ifølge DSB.

Tog med migranter i Rødekro køres til Padborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce