Tog del i Black Armys forretning: 24-årig fynbo dømt for omfattende hashhandel

Medmindre sagen ender i landsretten, er der nu sat punktum i en sag om omfattende handel med hash på Fyn. 300 kunder har ifølge politiet foretaget mere end 7000 opkald til sælgerne på omkring et års tid. Foto: Michael Bager

Tog del i Black Armys forretning: 24-årig fynbo dømt for omfattende hashhandel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sidste af fire involverede i en kæmpe, organiseret handel med hash er torsdag blevet idømt otte måneders fængsel. Han blev frifundet for en stor del af det, han var tiltalt for.

En 24-årig mand fra Odense er torsdag formiddag blevet straffet med otte måneders fængsel ved Retten i Odense for at have deltaget i organiseret handel med hash til kunder over hele Fyn.

Han var tiltalt for at have orkestreret en omfattende hashhandel fra april 2016 til april sidste år, men blev kun fundet skyldig i at have deltaget i salget af omkring syv kilo hash fra februar 2017 og frem til anholdelsen den 5. april.

Ifølge anklageren viste blandt andet teleoplysninger, at manden havde deltaget i hashsalget i hele perioden, men det fandt retten ikke bevist og frifandt ham for tiden forud for februar 2017, hvor den tiltalte og et Black Army-medlem ifølge anklageren fusionerede deres hashhandler.

- Man kan undre sig over det, der ligger forud, men en undren er ikke bevis i en straffesag. Vi mener ikke, at de historiske teleoplysninger er nok, sagde retsformand Karin Bøgh Pedersen.

Black Armys forretning

Forinden havde anklager Maria Fanø-Fredeløkke i sin procedure over for domsmandsretten understreget, at den organiserede hashhandel med 300 kunder var del af Black Armys væsentligste indtægtskilde, nemlig salg af narkotika.

- Det her er Black Armys forretning. Man skal holde sig for øje, hvor denne millionomsætning er endt henne, sagde hun.

Onsdag ændrede to hashbude, der i sommer tilstod og blev dømt for deres rolle i foretagendet, deres forklaringer fundamentalt. Om det ene af budene sagde anklageren torsdag:

- Jeg mener ikke, der kan være tvivl om, at Black Army har sendt ham en besked i fængslet om, hvad han skal sige, og hvad han ikke skal sige. Det var de samme indøvede sætninger, han svarede med, uanset hvad jeg spurgte om.

Det mandlige bud havde i en aflyttet telefonsamtale med en kunde afvist at give kredit, fordi det var Black Armys forretning.

Maria Fanø-Fredeløkke havde krævet den 24-årige idømt mellem et år og tre måneders fængsel og halvandet års fængsel, hvis han blev dømt i overenstemmelse med anklageskriftet.

- Man kan ikke bare slynge påstande ud

Forsvarer Mie Sønder Koch fandt det i sin procedure ikke bevist, at hashhandlen støttede Black Army.

- Der har ikke været bevisførelse for, at Black Army var bagmænd, og at pengene endte i deres lommer. Det har der muligvis i andre sager, men man kan ikke bare slynge sådan en påstand ud i en procedure, bemærkede hun.

Mie Sønder Koch sagde også, at det heller ikke var bevist, at den 24-årige havde handlet i forening med de tre andre, der blev dømt i sommer, inden februar sidste år.

Salget foregik via omstillinger fra tre hovednumre, som var blevet oprettet af den 24-åriges ekskæreste i sommeren og efteråret 2015. Men det betød ikke, at den 24-årige var bagmanden, mente forsvareren.

- Det kan være hvem som helst, der har bedt hende oprettte numrene. Vi ved det ikke, sagde hun.

Forsvareren talte for en straf på omkring tre måneders fængsel, idet hendes klient havde erkendt at have ompakket op mod et kilo hash.

Udbad sig betænkningstid

Den 24-årige har siddet varetægtsfængslet i små tre måneder og mangler derfor kun at afsone fem måneder. Mie Sønder Koch og den dømte bad om betænkningstid i forhold til, om dommen skal ankes.

Anklageren afventer den beslutning, inden hun tager stilling til anke.

- Det her er resultatet af en længere efterforskning, og jeg er tilfreds med dette foreløbige punktum. Vi fik ikke medhold i forhold til omfanget, men den tiltalte blev trods alt dømt for syv gange så stor en mængde hash, som han havde erkendt, og for sin rolle i det omfattende hashsalg, sagde Maria Fanø-Fredeløkke efter dommen.

I sommer blev den 21-årige bagmand og Black Army-medlem Ahmad Mohammad med kælenavnet Akmus straffet med halvandet års fængsel for sin rolle i handlen med samlet mindst 40 kilo hash. Buddene Chiangir Kapaklikaya, dengang 39, og Sheila Sistani, dengang 43, blev idømt henholdsvis halvandet års fængsel og et år og tre måneders fængsel.

Fyens.dk skriver navnet på personer, der idømmes et års ubetinget fængsel eller mere.

Tog del i Black Armys forretning: 24-årig fynbo dømt for omfattende hashhandel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce