Tørnæs er til lektie-hjælp


Tørnæs er til lektie-hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det burde være en lige så indgroet vane at lave lektier med sine børn som at børste deres tænder. Det mener undervisningsminister Ulla Tørnæs (V), som derfor glæder sig over, at foreningen Skole og Samfund nu tager initiativ til at få forældrene op af stolene. Sammen med Kommunernes Landsforening, Danmarks Lærerforening og 300.000 kroner fra Undervisningsministeriet i lommen vil foreningen udarbejde materiale, som kan bruges til at uddanne forældrene til gode lektiehjælpere.

- Det glæder mig utrolig meget. Mange af os har jo prøvet at se på, hvad det er, de gør anderledes i Finland, for Finland fik det bedste resultat i den sidste PISA-undersøgelse. En ting, der i hvert fald er meget tydelig, er, at forældrene er mere engagerede i børnenes skolegang end danske forældre tilsyneladende er.

Hvorfor tror du, det er så vigtigt, at forældrene er engagerede i lektielæsningen?

- Det er jo en illusion at forestille sig, at skolen kan klare det hele. Derfor er det vigtigt, at forældrene er optagede af at læse med børnene.

Er det også dit indtryk, at for-ældrene ikke er gode nok til at deltage i lektielavningen?

- Jamen, det er da garanteret svært at få indpasset i en travl hverdag, men det er bare ikke en opgave, man må gå på kompromis med. Det bør være lige så indgroet en vane som at børste børnenes tænder.

Hvad kan man ellers gøre for at få forældrene op af stolene?

- Jeg ved, at man nogle steder laver en slags lektiekontrakt, som er en slags gammeldags meddelelsesbog, hvor forældrene skal signere, at de har lavet de og de lektier med børnene. Det er en meget tydelig måde for læreren at sikre, at forældrene hjælper børnene til at få lavet de lektier. Det er en meget håndfast måde at gøre det på, men jo også en måde at sikre, at forældrene følger med på. Det kan jo være svært, hvis læreren springer rundt mellem kapitlerne i en bog, men så står det i det lille hæfte.

Hvordan klarer du selv lektiehjælpen, når du sidder i den anden ende af landet til daglig?

- Min ældste datter skal starte i første klasse. Og det er en af de ting, vi har drøftet meget igennem hjemme, at i den her fase vil det mest være min mand, som tager sig af det.

Tørnæs er til lektie-hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce