Tørklæde-aktion på grundlovsmøde

Se billedgalleri
Grundlovsmødet på Lillemølle på Fyn tog en uventet drejning, da en flok tørklædeklædte kvinder mødte frem for at demonstrere mod tørklædeforbud under Pia Kjærgsaards tale.

Tørklæde-aktion på grundlovsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netværk markerede på festdagen for den danske grundlov modstanden mod tørklæder.

"Tørklædet er mit valg, min ret, min frihed."

En stribe unge kvinder - alle klædt i tørklæde og forsynet med skilte - var meget synlige blandt deltagerne i grundlovsmødet på Lillemølle ved Nyborg i går.

Mødet var arrangeret af vandmøllens ejer, redaktør Rasmus Nielsen, indehaver af den politiske nyhedstjeneste Altinget.dk. Og det var netop værdier og demokrati, han havde bedt de politiske talere, Bendt Bendtsen (K), Pia Kjærsgaard (DF), Villy Søvndal (SF) og Naser Khader (Ny Alliance) forholde sig til,

Pia Kjærsgaard (DF), undgik at komme i kontakt med de unge, tørklædte kvinder, da hun hastede fra Lillemølle for at nå sit partis grundlovsmøde på Lykkesholm. så her blev det ikke til meningsudveksling.

Men kvinderne og deres krav om at bevare retten til at bære tørklæde provokerede i hvert fald nogle af tilhørerne.

- Jeres tørklæder er undergravelse af min frihed. Det er så trist, lød bemærkningen fra Inge Christensen fra Nyborg til flere af pigerne.

- Det, der skiller os ad, det er det dér tørklæde. Det er provokerende ad pommern til. Smid det, og vær en del af det danske samfund.

Også Inge Christensens mand, Erik Andersen, erklærede at være imod tørklæder.

- Jeg har været fodbolddommer i 40 år. Nu skal vi også have tørklæder på fodboldbanen. Det er jeg modstander af, sagde han.
Foto: John Fredy

De Frie Kvinder

Flere af kvinderne forsøgte at komme i dialog om, hvorfor de bærer tørklædet. Talskvinden for de tørklædeklædte, Kimie Jay Bukholt, København, svarede, at folk ikke ved, hvad de snakker om, når det gælder at bære tørklæde.

- Det har vi sat os for at forklare Danmark, sagde hun og oplyste, at de tørklædeklædte kvinder er med i et nyt netværk, kun et par uger gammelt, der hedder "De Frie Kvinder".

Målet er at udbrede kendskabet til, hvorfor muslimske kvinder går med tørklæde, og hvorfor de er imod ethvert forbud mod at bære tørklæde.

Tørklæde-aktion på grundlovsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce