To vigtige minutter: Fyns Politi kommer hurtigere frem efter kritiske 112-opkald

Fyns Politi er blevet markant hurtigere til at rykke ud, når borgerne ringer 112. Fire kommuner på Fyn og øerne hører dog stadig til blandt de områder, som politiet er længst tid om at nå. Arkivfoto

To vigtige minutter: Fyns Politi kommer hurtigere frem efter kritiske 112-opkald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På et enkelt år er Fyns Politi i gennemsnit blevet to minutter hurtigere til at rykke ud til akutte situationer som overfald, røverier og igangværende indbrud. - Det er helt afgørende for vores borgere, siger Nyborg-borgmester Kenneth Muhs (V), der kan glæde sig over en forbedring af udrykningstiden på over 20 procent.

For langt de fleste mennesker hører det heldigvis til sjældenhederne, at man har behov for at ringe 112 for at få hjælp fra politiet. Men hvis behovet skulle opstå, vil vi gerne vide os sikre på, at politiet når frem så hurtigt som overhovedet muligt.

Det hører derfor til de gode nyheder, at Fyns Politi i 2017 har formået at forbedre den gennemsnitlige udrykningstid til alvorlige situationer som overfald, røverier og igangværende indbrud. Konkret er der tale om en ganske markant forbedring på lige knap to minutter - fra 11 minutter og 28 sekunder i 2016 til 9 minutter og 32 sekunder i 2017.

Leder af Vagtcentralen hos Fyns Politi, Jesper Pedersen, kan desuden glæde sig over, at Fyns Politi hører til blandt de politikredse, der har haft den største forbedring af udrykningstiden.

- Der er flere årsager til det. Vi har sat fokus på, hvordan vi har kunnet organisere os lidt anderledes her i Vagtcentralen, og så har hele reorganiseringen haft en stor betydning, hvor vi nu har to udkørselssteder og er blevet bedre til at placere patruljevogne rundt på øen, siger Jesper Pedersen.

Vi vil selvfølgelig gerne have, at den bliver bragt yderligere ned, men anerkender også, at der ikke kan holde en politibil på hvert gadehjørne og at det er naturligt, at politiet er hurtigere i Odense.
Kenneth Muhs (V), borgmester, Nyborg
Hurtigst ude til overfald
Udrykningstiderne er opdelt i fem årsagsgrupper samt en sjette gruppe, der opsamler en del andre udrykninger i kategorien "Andet".Blandt de fem grupper er Fyns Politi hurtigst fremme til "Overfald/Slagsmål". Her var den gennemsnitlige udrykningstid i 2017 på 6 minutter og 47 sekunder.

Modsat tager det længst tid at nå frem til spritkørsler. Her var udrykningstiden på 11 minutter og 32 sekunder. Det er samtidigt den eneste kategori, hvor Fyns Politi ligger over landsgennemsnittet.

Fyns Politi nåede i 2017 frem til røverier og igangværende indbrud på henholdsvis 8 minutter og 8 minutter og 21 sekunder.

Og endeligt tog det 11 minutter og 26 sekunder at nå ud til sager om husspektakler.

Store forskelle

Fyns Politi har samlet set haft 2.293 udrykninger til akutte situationer i 2017, hvilket er omkring 300 færre end i 2016. Mere end halvdelen af udrykningerne har været i Odense, mens knap 300 har været til Svendborg.

Der er derfor ikke så overraskende, at politiet er hurtigst ude i Odense og Svendborg med udrykningstider på henholdsvis 7 minutter og 18 sekunder og 7 minutter og 47 sekunder.

Udrykningstiderne er dog også forbedret ved de nu lukkede udkørselssteder i Assens, Middelfart, Nyborg og Faaborg-Midtfyn. Sammen med Langeland og Ærø hører både Assens og Faaborg-Midtfyn dog stadig til blandt de steder i hele landet, som politiet er længst tid om at nå ud til med udrykningstider på mellem 16 og 21 minutter.

Jesper Pedersen peger på, at antallet af opgaver er en naturlig del af, hvor politiet placerer patruljevognene, og dermed hvor man er hurtigst ude.

- Vi har kun de ressourcer, vi har. Så det er klart, at vores opgave ligger i at fordele dem på den bedst mulige måde i forhold til, hvor mange opgaver vi har i de forskellige områder, siger han.

Borgmester: Godt arbejde

Normalt hører man mest om politiets udrykningstider, når der går alt for lang tid, før politiet kan nå frem. Jesper Pedersen anerkender da også, at der ind i mellem sker fejl, mens der i andre tilfælde går for lang tid, fordi politiet simpelthen har for travlt et andet sted.

Nyborg-borgmester Kenneth Muhs (V) forlangte i juli sidste år et møde med politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen efter en sag, hvor der gik en time, før politiet nåede frem og anholdte en mand, der skabte tumult ved et Open By Night-arrangement.

På den generelle bane kan borgmesteren dog glæde sig over, at politiet var næsten tre minutter hurtigere fremme i det østfynske i 2017 end i 2016.

- Det er rigtigt godt arbejde af Fyns Politi. Det er helt afgørende for vores borgere, og det er jo ikke bare en marginal forbedring. Vi vil selvfølgelig gerne have, at den bliver bragt yderligere ned, men anerkender også, at der ikke kan holde en politibil på hvert gadehjørne, og at det er naturligt, at politiet er hurtigere i Odense, siger Kenneth Muhs.

Jesper Pedersen erkender da også, at man formentligt ikke vil se de samme markante forbedringer af udrykningstiden fremadrettet.

- Det er lidt lige som at træne op til et maraton. Der når du også et loft på et tidspunkt, hvor du ikke længere bare kan skære minutter af tiden. Men vi arbejder hele tiden på at gøre tingene bedre. Det gør vi på daglig basis, siger han.

To vigtige minutter: Fyns Politi kommer hurtigere frem efter kritiske 112-opkald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce