Anklageren fik ikke den store hjælp fra de banderelaterede personer, der fredag skulle vidne i sagen om skudangrebet på en fængselsbetjent i Nyborg i 2016.

Hvad vidnet fejlede kom ikke frem, men fredag meldte en mand med relationer til den københavnske bandegruppering Loyal To Familia atter afbud i sagen om skudangrebet på en fængselsbetjent foran Nyborg Fængsel i juli 2016.

I tirsdags meldte han også afbud, men her modtog retten en lægeerklæring, hvor hans læge blåstemplede fraværet. Meldingen var dog, at han burde være rask igen rimelig hurtigt. Fredag oplyste vidnet så til retten, at han stadig var syg, men ikke kunne få tid hos lægen. Retsformanden spurgte, om der skulle gøres yderligere for at få vidnet til at afgive forklaring, men anklager Kirsten Flummer afslog muligheden for at få vidnet anholdt og bragt til Retten i Svendborg.

Den mulighed benyttede hun sig af i forhold til et andet vidne med relation til LTF onsdag, men politiet kunne ikke finde frem til dette vidne. I sidste ende besluttede anklageren at frafalde begge.

Vanskeligt at få vidner i tale

Om vidnerne med relation til LTF overhovedet ville bidrage til sagen er dog også stærkt tvivlsomt.

Et tredje vidne, der er eller har været medlem af Black Army, mødte op til sagen, men var noget fåmælt. Efter Kirsten Flummer havde afspillet en aflyttet samtale mellem vidnet og den daværende leder af Black Army Wassim Daabas, der er tiltalt i sagen, oplyste vidnet, at han ikke havde været i Black Armys hus om natten efter skudepisoden men hjemme hos sine forældre. Det fik anklageren til at indstille spørgsmålene til ham med konstateringen:

- Ja, så bliver det vist svært at få mere ud af det.

Teleoplysninger i spil

Fra teleoplysninger dokumenterede anklageren, at det sygemeldte vidne med LTF-relationer har talt og sms'et med Wassim Daabas dagen før skudepisoden. Samt at der i dagene både før og efter har været adskillige opkaldsforsøg mellem de to.

Og det andet fraværende vidne er blevet fotograferet to gange ved betalingsanlægget på Storebæltsbroen - klokken 00.33 den 11. juli 2016 i retning mod Fyn og igen klokken 02.56, hvor han kørte tilbage mod Sjælland. Denne mand sendte også Wassim Daabas en sms 11. juli med teksten "Er her nu".

35-årige Wassim Daabas' forsvarer Michael Juul Eriksen påpegede dog, at man reelt ikke kan vide, hvem der har brugt telefonen, som dog står registreret i det udeblevne vidnes navn.

Både Wassim Daabas og den 21-årige medtiltalte nægter sig skyldige i hovedforholdene om våbenbesiddelse, angrebet på betjenten og afbrændingen af flugtbilen. Sagen fortsætter på mandag med procedure. Følg med live på Fyens.dk fra omkring klokken 9.15.

  • Lars Krejberg

    Af:

Mere om emnet

Se alle
Skudsagen i Nyborg: Fængselsbetjent tildelt erstatning

Skudsagen i Nyborg: Fængselsbetjent tildelt erstatning

Skud på fængselsbetjent: Anket til landsretten

Skud på fængselsbetjent: Anket til landsretten

Fængslerne glade for dom i skudsag: - Det sender et vigtigt signal

Fængslerne glade for dom i skudsag: - Det sender et vigtigt signal